luni, 21 aprilie 2008

Se schimba cartile de identitate


"Ministerul Internelor a depus vineri la Guvern un proiect de lege pentru modificarea cărţii de identitate. Pe noile documente nu mai figurează numele părinţilor.

Printre propunerile făcute în noul proiect de lege al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) se găseşte şi aceea ca pe noua carte de identitate să nu mai figureze numele părinţilor, menţiune care nu este făcută nici în actele de identitate din Uniunea Europeană.

Rubricile care se vor găsi pe noua carte de identitate propusă de MIRA au rămas cele referitoare la datele de identitate ale titularului. A fost scoasă rubrica în care se găseau numele părinţilor, dar s-a introdus în schimb cea care arată cetăţenia acestuia.

Actul de identitate va fi tip cartelă şi va avea aceleaşi dimensiuni precum cel care se eliberează în prezent: lungimea - 105 mm şi lăţimea - 74 mm.
Grosimea va fi de 0,7 mm.

Fotografia va fi color, cu dimensiunile de 38x30 mm, şi va fi executată cu mijloace informatice direct pe suportul cărţii de identitate. În act se vor mai găsi, ca şi pînă acum, stema ţării, drapelul României şi sigla “evp”, a “evidenţei persoanelor”.

MIRA a mai propus mărirea termenului de depunere a cererii pentru schimbarea cărţii de identitate de la 15 la 30 de zile şi să fie trecute pe noua carte localităţile în care posesorul are interdicţie."

Sursa: www.cotidianul.ro

Abia astept sa stau la cate o coada o ora, doua si sa mai dau si bani pe deasupra, ca sa mi se schimbe cartea de identitate in una aproape la fel cu cea pe care o am acum. :)

Niciun comentariu: