Powered By Blogger

sâmbătă, 5 aprilie 2008

Politica, bat-o vina!


Gata si cu marele Summit. Sunt curioasa daca acum, dupa toata nebunia, or sa dispara panselutele, garduletele proaspat vopsite, indicatoarele noi si toate acele mici "detalii" care au rasarit din senin in ultimele zile. Parca ne-am dori sa avem mai des asemenea "adunari la nivel ianlt" pe la noi prin teritoriu, poate asa se schimba si Romania la fata. Asa poate dispare si rasa numita "cainele comunitar", daca tot au fost colectati, poate ii si pastreaza.
In schimb pe plan local, nebunia e abia la inceput. De fapt nici n-a inceput bine. Suntem in precampanie si deja vuieste judetul de fapte marete. Incepand cu conferintele de presa unde sunt expusi candidatii, mai ceva ca la muzeu si terminand cu descinderi in teren, " la fata locului" a mai marilor urbei. Nu de alta, dar sa vad tot cetateanu ca alesii sau viitorii lui alesi sunt capabil de acte de caritate. Ca sa nu mai vorbim de mult prea cunoscutele sintagme: " Eu voi face...., voi amenaja...., voi ajuta..., voi drege... eu stiu cel mai bine ce are nevoie omu de rand..." Stiu pe naiba. Nu stiu decat sa faca promisiuni, sa planteze un copac, sa fac un loc de joaca pentru copii, sa mai asfalteze 100 de metri de strada si sa mai astupe o groapa, sa mearga la niste batrani nevoiasi cu o plasa de mancare si toate astea in interval de 2, 3 luni, maxim, atat cat tine campania. Si din nou avem sentimentul ca ne-am dori sa fie o campanie vesnica, asa poate usor usor ceva s-ar schimba. Dupa alegeri ne intoarcem la trail umil si plictisitor dintotdeauna, cand dam din nou prin gropi, care s-au facut la loc, cand batranii au aceleasi probleme ca si inainte, iar pensia continua sa nu le ajunga.
Asa ca nu vad rostul campanie electorale. Eu o vad ca pe ceva de genu: "Minte-ma... minte-ma frumos!"( si nu e manea, sunt parazitii, asta pt cine are dubii :)) In loc sa strige toti pe toate partile ca fac si dreg, mai bine fac direct si noi sa vedem rezultate. Dar mai bine ma opresc aici, atata politica ma plictiseste si oricum li se da oamenilor politici o prea mare importanta, ce e mult strica.

Niciun comentariu: