Powered By Blogger

miercuri, 30 aprilie 2008

2 Mai Ziua nationala a tineretului

"Ziua nationala a tineretului" în România, a fost instituită prin Legea 425/25.X.2004. Cu prilejul acestei zile sunt organizate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului.

15 deputaţi de la toate formaţiunile politice parlamentare au iniţiat proiectul legislativ privind "Ziua Naţională a Tineretului", propunere nesusţinută de Guvern, respinsă de Senat, dar care în octombrie 2004 , a fost adoptata de plenul Camerei Deputaţilor, aceasta fiind şi Camera decisivă.

Ziua de 2 mai a devenit de atunci "Ziua Naţionala a Tineretului".

Textul legii prevedea iniţial că această zi este liberă pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, dar Comisia de învăţământ a respins această propunere, întrucât a ţinut cont de principiul constituţional conform căruia cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice.

În 2008, Ziua Tineretului a fost decretată zi liberă pentru toată lumea.

Sursa: europa fm

vineri, 25 aprilie 2008

Pasca


Dacă pentru evrei este un fel de pâine nedospită, pentru creştini pasca aduce cu cozonacul la gust şi se prepară cu brânză de vaci şi stafide.

Pasca este preparată în ajunul Învierii.

Adevărata pască este aceea care se taie în bucăţele mici, se pune în pacheţele şi se duce la biserică pentru a fi sfinţită. Bucăţile de pască sunt duse acasă şi păstrate pentru a-i face pe credincioşi părtaşii binecuvântării lui Dumnezeu, având puterea de a alunga bolile şi necazurile.

Pasca se face numai din grâul cel mai bun şi poate avea o formă rotundă, amintind de scutecele cu care a fost înfăşat pruncul Iisus, sau dreptunghiulară, asemănătoare mormântului în care a fost coborât.

Poate fi zimţată pe margini sau cu împletituri, având în umplutură brânză de vaci, galbenuş de ou, stafide, zahăr, uneori şi scorţişoară. Pasca având în centru o cruce formată din aluat împletit se duce la biserică pentru a fi sfinţită.

Sursa: europa Fm

joi, 24 aprilie 2008

Viata si internetul



Si viata si internetul, ca oricare alte "lucruri" au partile lor bune, dar si mai putin bune. Am ajuns la concluzia ca netul face parte din viata noastra mai mult decat ar trebui. Sa citim o publicatie online e ok, sa mai primim cate un mail sau o felicitare de la cunostinte e ok, sa ne jucam atunci cand simtim nevoie de o ora de relaxare si de pauza iar e ok, dar sa stam in fata calculatorului de la 4, 5, 6 ore in sus, pe zi, nu mai e ok.

Si nu am refer aici la copii, ma refer la toti aceia care de dimineataza si pana seara nu mai vad altceva decat monitortul, la aceia care verifica mailul de 15 ori pe zi sau care ajung sa foloseasca intr-o discutie cu omul de lanag ei, cuvinte prescurtate, sau fel de fel de abrevieri specifice netului.
Si mai e faza cu gasirea "jumatatii" pe net. Nu zic nu, dar e un lucru ce o data ce il incerci si vezi ca nu merge si n-are niciun sens, te poti opri. Din curiozitate, de exemplu, ajungi sa iti petreci timp, prea mult timp in cautarea "cuiva" pe net, in loc sa iesi la o plimabare, intr-un local, cu prietenii... Parca atlfel e relationarea "face to face" decat cea virtuala. Niciun semn, niciun emoticon nu se compara cu o stragere puternica de mana, cu o imbratisare, un sarut, un zambet, o expresie a fetei... Stiu ca viata poate fii grea, urata, nedreapta si cum mai vreti, dar nu e nevoie sa ne inchidem intr-un monitor si o tastatura ca sa fie mai frumoasa, mai usoara....

Acum o luna am avut unitatea stricata timp de o saptamana. A fost asa de bine sa pot sa ma asez in pat si sa imi iau o carte sa citesc. De aici am tras si concluzia ca in masura de 80% ne-ar fii mult mai bine fara internet. Nu am mai fii sedentari, nu ne-ar mai durea ochii, poate am reusi sa ne plimbam mai mult in aer liber, am avea mai mult timp pentru activitatile care intr-adevar ne fac placere.

Si pe aceesi tema, un articol care mie mi-a placut mult: http://morar.hotnews.ro/lectia-de-recreeza.html

Mielul


Mielul se sacrifică întodeauna numai la apusul soarelui, iar cu sângele acestuia se ungeau în vechime tocurile uşilor.

Obiceiul de a consuma carne de miel dateaza dinainte de Iisus, fiind, initial, specific evreilor.

Carnea de miel se frigea pe foc si se manca exclusiv in aceeasi noapte. Tot ce ramanea, se arunca in foc. Pe langa carne, se manca azima (paine nedospita) si ierburi amare. Scopul era acela de a le aminti evreilor de viata grea dusa in robia egipteana, dinainte de plecarea spre Tara Sfanta.

Un alt obicei specific Pastilor evreiesc este interdictia de a aprinde focul. Aprins cu o saptamana inainte de Pasti, trebuia tinut "treaz", iar in cazul in care se stingea era chemata sa-1 aprinda o persoana apartinand unei alte religii.

De asemenea, se foloseau anumite vase de bucatarie pentru prepararea mancarurilor din aceasta perioada si numai dupa ce in prealabil au fost sfintite.

Pentru crestini, mielul il simbolizeaza pe Iisus: "Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii". El este simbolul sacrificiului, dar reprezinta si victoria vietii asupra mortii. inainte de a fi sacrificat, mielul este stropit cu apa sfintita, iar cu ajutorul cutitului i se face pe cap semnul crucii. In alte zone insa, inainte de taiere, mielul este sfintit printr-o slujba religioasa in biserica din sat.

In Banat, resturile, ramase dupa sacrificarea mielului, sunt ingropate la radacina unui par sau a unui mar, pentru ca membrii familiei sa fie sanatosi tot anul.

Sursa:www.europafm.ro

marți, 22 aprilie 2008

:))

Angajam vanzatoare


Un butic da anunt sa angajeze o vanzatoare. Vine o duduie la interviu, patronul o ia la prelucrat: "Casca bine urechile, noi nu zicem NU clientilor, chiar daca produsul nu e pe stoc... ii aburim, ii amanam, o rezolvam cumva".

Zis si facut. Trece vremea, vanzatoarea capata expertiza, intra un cetatean:

- As dori si eu niste manusi...
- Pai, sigur... de care? din piele? tricot? cu degete sau fara degete?
- Din piele, clasice, cu degete.
- Vreti sa le purtati la palton sau la geaca?
- La palton, doar vine iarna
- Pai atunci mai bine v-as recomanda sa veniti maine, aduceti paltonul, sa vedem ce se asorteaza.

Omul zice ok, da sa iasa, in momentul ala intra altul, supernervos, cu un colac de buda si o bucata de gresie in mana:
- Ma, femeie, uite, cu asta inchid closetul, gresia arata asa, curul ti l-am aratat deja ieri, acum imi dai si mie hartia aia igienica?

Ouăle roşi


Iisus este cel care trece din moarte in viata, cel care creeaza viata prin moarte. Oul, prin toate semnificatiile sale, se apropie cel mai mult de esenta acestor evenimente.

Circula mai multe legende referitoare la inrosirea oualor. Una dintre ele spune ca atunci cand lisus a fost batut cu pietre, acestea s-au transformat in oua rosii.

O alta legenda o are ca element central pe Fecioara Maria. Aceasta a venit sa-si vada fiul ce suferea pe cruce si a adus si un cos cu oua.

Sangele Mantuitorului a facut ouale sa se inroseasca. Ouale se inroseau, odinioara, folosind culorile extrase din plante. Frunzele, tulpinile, florile sau radacinile anumitor plante erau fierte, obtinandu-se o culoare suficient de persistenta. Deosebit de importanta era perioada de recoltare si stadiul de maturizare la care ajung aceastea.

Ouale se scufundau in vopseaua vegetala, iar pentru a pastra culoarea o perioada mai indelungata se ungeau pe deasupra cu ulei sau grasime. Bineinteles ca la inceput toate ouale au fost rosii, dar imaginatia crestinilor a facut sa apara oua de diferite culori: galbene, albastre, verzi sau violet. Explicatia ar putea consta in faptul ca unii crestini au sesizat semnificatiile pe care le au anumite culori. Spre exemplu, galbenul este culoarea luminii, a tineretii si a fericirii, verdele este prin excelenta culoarea sperantei si a prosperitatii, iar albastrul reprezinta sanatatea si vitalitatea.

In anumite regiuni din Romania, ouale pot fi realizate si din lut, din lemn sau chiar din plastic. Simtul artistic al omului si-a spus cuvantul, caci multe oua pot fi nu doar vopsite, ci si decorate cu diferite modele geometrice sau cu margele.

Chiar si cea mai banala linie, in functie de orientarea ei, are o anumita semnificatie. Linia dreapta orizontala simbolizeaza moartea si nu este altceva decat un drum inert, cu un singur sens. Linia dreapta verticala, ascendenta deci, presupune o evolutie, o transformare. Spirala reprezinta infinitul, este dreapta nemarginita. Spirala dubla reprezinta intotdeauna legatura dintre viata si moarte.

Nici ciocnirea oualor nu este lipsita de semnificatii. Rana din coaja aduce aminte de sacrificiul si chinurile indurate de Iisus pe cruce. Ouale se tin in mana si se vor lovi varfurile, rostindu-se formula consacrata: "Hristos a inviat!" - "Adevarat a inviat!".

Cinstea de a lovi pentru prima data oul o are persoana mai in varsta. Se loveste pentru inceput oul doar cu varful, pornindu-se de la premisa ca la inceput fruntea lui Iisus a fost insangerata prin asezarea coroanei de spini. A doua zi, ouale pot fi lovite si cu extremitatea opusa, marcand ranirea picioarelor si mainilor Mantuitorului. In a treia zi pot fi ciocnite si partile laterale, acolo unde Iisus a fost lovit cu sulita in coaste.


Sursa:www.europafm.ro

Din 3 mai, apelurile din reţeaua Romtelecom vor fi efectuate pe numere din 10 cifre

Apelurile către şi din reţeaua Romtelecom vor fi formate din zece cifre. Acestea vor cuprinde prefixul naţional, indicativul de arie geografică şi numărul local, pentru toate convorbirile locale şi naţionale. Măsura va intra în vigoare după data de 3 mai.
În prezent, abonaţii Romtelecom sunt apelaţi în reţea prin formarea numărului local de 6 cifre în provincie, respectiv de 7 cifre în Bucureşti. În cazul furnizorilor alternativi de telefonie fixă, clienţii pot fi apelaţi doar dacă se formează numărul naţional de 10 cifre.
Tranziţia la noul mod de formare a numerelor de telefon se va face în două etape. Astfel, între 3 mai şi 31 iulie numerele de telefonie fixă vor putea fi apelate atât în formatul actual, cât şi în noul format. După 1 august se va putea suna doar prin noua numerotare.

Sursa: www.argesnews.ro

Ziua Pamantului

Începând din 1970, ziua de 22 aprilie a fost declarată "Ziua Pământului". Tot începând de atunci, ea este sărbătorită, în din ce în ce mai multe ţări, atât de ONG-urile de mediu cât şi de alţi iubitori ai naturii.

Pamantul este a treia planeta de la soare si are in compozitie piatra si metal ca "ingrediente" principale, ca de altfel si planetele Mercur, Venus si Marte.Fiecare dintre acestea au o suprafata solida , spre deosebire de celelalte planete gazoase.

Terra are o constitutie particulara in sistemul solar. Este formata din trei invelisuri specifice: atmosfera, hidrosfera si litosfera, fiecare avand o structura si o constitutie complexa.

Studiul, realizat sub egida Natiunilor Unite, in urma experimentelor si cercetarilor efectuate timp de patru ani, releva ca oamenii au modificat in mod dramatic, intr-o perioada extrem de scurta de timp, majoritatea ecosistemelor.

Felul in care societatea si-a asigurat in ultimii 50 de ani rezervele de hrana, apa potabila, lemn si petrol a dus la o adevarata degradare a mediului inconjurator. Desigur, au fost si castiguri: economia a cunoscut cresteri impresionante, iar pe unele piete a existat abundenta de produse agricole.

Dar iata costurile: din 1945 incoace, suprafata de teren care a inceput sa fie cultivata a fost mai mare decat cea convertita la agricultura din 1700 pana in 1900.

Mai mult de jumatate din ingrasamintele chimice utilizate pana in prezent au fost aplicate dupa 1985, iar diversitatea regnului animal a fost redusa considerabil: intre 10 si 30% din speciile de mamifere, pasari si amfibii sunt amenintate cu disparitia.

Nivelul resurselor de apa potabila si de peste este mult sub pragul care ar putea acoperi nevoile actuale. Realizatorii studiului au anticipat si reactia celor care sustin ca avantajele acestui stil de viata ar fi mai mari decat pierderile suferite, sustinand ca acestia fac parte cam din aceeasi familie cu cei care se incapataneaza sa creada ca fumatul nu cauzeaza cancer.

Si pentru a oferi si o raza de speranta, specialistii au creionat si cateva sugestii prin care omenirea ar putea sa mai slabeasca jugul la care a fost inhamata natura. Dintre recomandarile lor fac parte: schimbarea anumitor comportamente de consum, o mai buna educatie, taxarea mai usturatoare a celor care polueaza mediul inconjurator.

Sursa: Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.


Mai multe detalii: http://www.europafm.ro/stiri/bazar/detalii.html?showStiri=15665

Traditii de Paste


Foarte multe tradiţii vechi de Paşte sunt păstrate şi astazi.

Saptamana Mare incepe la duminica Floriilor, atunci cand Isus Hristos intra in Ierusalim si se termina cu duminica Pastelui, atunci cand Hristos invie. In aceasta saptamana se fac ultimele pregatiri pentru marea sarbatoare, se fac oua rosii si cozonaci, drob de miel si pasca si tot aceasta saptamana simbolizeaza chinurile prin care trece Mantuitorul, de la tradarea lui de catre Iuda, pana la rastignirea pe cruce pe dealul Golgota, precedata de moartea lui si incheiata cu Invierea.

In Joia Mare, numita si Joia Patimilor, se duce la biserica mancare si bautura, pentru a se sfinti si apoi pentru a se da de pomana pentru sufletul mortilor. Tot atunci se vopsesc ouale, deaorece se spune ca daca se inrosesc in Joia Mare, acestea se vor pastra fara sa se strice tot anul, iar daca se doarme in acesta zi, traditia spune ca respectivul va fi lenes tot anul.

Simbolul oualelor rosii vine de la patimile lui Isus Hristos, care a fost batut cu pietre si care s-au transformat in oua rosii si cand Maria, mama Mantuitorului a venit la crucea unde era rastignit acesta, cu un cos cu oua care s-au facut rosii de la sangele curs de la acesta.

In Vinerea Patimilor, Vinerea Mare, o traditie care nu s-a pierdut este ducerea de flori la biserica pentru Hristos si trecerea pe sub masa de 3 ori, ce semnifica potignirile pe care le-a avut Mantuitorul atunci cand si-a carat in spate propria cruce pentru rastignire.

Tot acum foarte multi crestini tin post negru, fara apa si mancare, fiindca se mai numeste si Vinerea Seaca, pentru a fi feriti de boli si pentru a avea spor tot anul.

Cine se spovedeste si se impartaseste in Vinerea Mare, va fi spovedit si impartasit pentru tot anul.

Traditia mai spune ca daca va ploua in aceasta zi, anul va fi unul roditor si imbelsugat, daca nu va ploua va fi unul secetos.


O alta traditie este cea a scaldatului, care spune ca cel care se va scalda in apa rece de 3 ori, exact cum Ioan Botezatorul ii boteza pe oameni si chiar si pe Hristos in apele Iordanului, va fi sanatos pe tot parcursul anului.

In acesta saptamana mare, traditia este ca toate gospodinele sa faca curatenie generala in casa, in curte si gradini, simbol al renasterii.

In Sambata Mare spre Duminica Invierii, toata lumea merge la biserica pentru a asista la Invierea Domnului, pentru a lua lumina ca sa o duca la cimitir mortilor din familie, dar si acasa, pentru a avea lumina in viata si in suflet, pentru a lua traditionalele Sfinte Pasti, anafura sfintita si pentru a lua flori sfintite, dintre cele care au fost duse in Vinerea Mare la biserica, pentru a le pune acasa la icoane.

In Duminica Invierii, obiceiul este ca oamenii sa poarte haine noi, semnificatie a primenirii trupului si a sufletului, iar dimineata se pune intr-un ibric apa rece, un ou si un ban de argint si se spala cu aceasta apa pentru a fi rumenit in obraji ca oul, pentru a fi tari ca banul si pentru a avea belsug.

Tot acum vine si iepurasul, mult asteptat de copii, simbol al fertilitatii.

Acesta sarbatoare, este una dintre cele mai mari si nu are numai o semnificatie religioasa, ci si una de reunire a familiilor, de impacare si bucurie.


Sursa: www.europafm.ro

luni, 21 aprilie 2008

Zbucium si agitatie


Azi cand am plecat la cumparaturi, am iesit din casa zambind si m-am intors cu o "superba" durere de cap. Acum nu stiu daca sa pun pe seama sarbatorii care se apropie, sau pur si simplu asa suntem noi, oamenii, dar am ajuns la concluzia ca suntem multtt prea agitati si grabiti(si de data asta nu ma refer la mine:)). Orasul forfotea de glasuri care mai de care mai zgomotoase, mai ascutite, mai groase. Pe trotuar un copil in carucior plangea, pe strada, masinaria care astupa o gorapa sau nu stiu exact ce incerca sa faca scotea un sunet cumplit, un sofer, in spatele ei claxona, se grabea probabil si trebuia sa se faca auzit, o vanzatoare iesise la usa magazinului si vorbea la telefon de se auzea pana pe partea cealalta de strada cum ii explica sotului de pe ce raft sa ia sarea si piperul pentru ciorba.... Si pe lanag asta, o caldura apasatoare care prevestea o ploaie zdravana (care a uitat sa mai vina, bineinteles). As vrea sa cred ca e ceva normal in preajma sarbatorilor, dar de fapt cred ca e ceva normal intr-o zi obisnuita. Ne-a intrat in reflex sa fim agitati, tot timpul pe fuga si grabiti. Nu ne gandim decat cum sa facem si asta si asta si aia, si toate in timp record, daca se poate in acelasi timp... Unde o sa ajungem in ritmul asta? Sa ne imbogatim? Sa fim fericit? Nicidecum. O sa ajungem tristi, goi pe dinauntru, fara pic de vlaga in noi, fara pofta de viata, de iubire, de a zambi. Si vorba aceea VIATA E DOAR UNA!

Se schimba cartile de identitate


"Ministerul Internelor a depus vineri la Guvern un proiect de lege pentru modificarea cărţii de identitate. Pe noile documente nu mai figurează numele părinţilor.

Printre propunerile făcute în noul proiect de lege al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) se găseşte şi aceea ca pe noua carte de identitate să nu mai figureze numele părinţilor, menţiune care nu este făcută nici în actele de identitate din Uniunea Europeană.

Rubricile care se vor găsi pe noua carte de identitate propusă de MIRA au rămas cele referitoare la datele de identitate ale titularului. A fost scoasă rubrica în care se găseau numele părinţilor, dar s-a introdus în schimb cea care arată cetăţenia acestuia.

Actul de identitate va fi tip cartelă şi va avea aceleaşi dimensiuni precum cel care se eliberează în prezent: lungimea - 105 mm şi lăţimea - 74 mm.
Grosimea va fi de 0,7 mm.

Fotografia va fi color, cu dimensiunile de 38x30 mm, şi va fi executată cu mijloace informatice direct pe suportul cărţii de identitate. În act se vor mai găsi, ca şi pînă acum, stema ţării, drapelul României şi sigla “evp”, a “evidenţei persoanelor”.

MIRA a mai propus mărirea termenului de depunere a cererii pentru schimbarea cărţii de identitate de la 15 la 30 de zile şi să fie trecute pe noua carte localităţile în care posesorul are interdicţie."

Sursa: www.cotidianul.ro

Abia astept sa stau la cate o coada o ora, doua si sa mai dau si bani pe deasupra, ca sa mi se schimbe cartea de identitate in una aproape la fel cu cea pe care o am acum. :)

Ce este Paştele şi cum se stabileşte data?

Daca tot am intrat in Saptamana Patimilor am zis sa caut si eu cate ceva pe net despre Sfanta sarbatoare a Pastelui. Am gasit numai lucruri interesante si pe care, multe dintre ele nu le stiam asa ca o parte din ele vi le impartasesc:


"De Paşte este sărbătorită Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creştine, în a treia zi după răstignirea Sa pe cruce.

Cuvantul "paşte" îşi are etimologia în cuvântul ebraic "pesah" care înseamnă trecere. Paştele evreilor marca trecerea poporului ales prin Marea Roşie, din robia Egiptului în pământul fagăduinţei, Canaan.

Paştele crestinilor este sărbătoarea Învierii Domnului, simbolul învigerii morţii.

Sărbătoarea este precedată de o serie cuprinzătoare de alte evenimente importante pentru creştini. De la intrarea în Postul Mare până la Pogorârea Duhului Sfânt (Rusaliile), adică perioadele numite, în termeni bisericeşti, ale Triodului şi ale Penticostarului.

Data Paştelui creştin depinde de două fenomene astronomice, dintre care unul cu data fixă, echinocţiul de primăvară (21 martie), iar altul cu data schimbătoare, momentul în care apare lună plina după echinocţiul de primăvară, numită şi lună plină pascală.

În cea mai mare parte a lumii, catolicii şi protestanţii celebrează Paştile după calendarul gregorian, în timp ce ortodocşii îl urmează pe cel iulian.

Dar există şi excepţii la această regulă: în Finlanda, de exemplu, ortodocşii celebrează Paştile după calendarul apusean, asemenea majorităţii luterane; pe când în Grecia, catolicii de atât de rit bizantin cât şi latin celebrează Paştile după calendarul iulian, asemenea majorităţii ortodoxe. Bisericile Catolice Răsăritene celebrează Paştile unele după calendarul iulian, altele după cel gregorian, în funcţie de tradiţia locului.

Cea mai recentă şi serioasă propunere pe tema datei Paştilor este formulată în Documentul de la Aleppo, adoptat la întâlnirea organizată de Consiliul Mondial al Bisericilor şi Consiliul Bisericilor din Orientul Mijlociu, în martie 1997, la Aleppo, Siria. La acea întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Sfântului Scaun, care au susţinut propunerea.

Documentul de la Aleppo trece în revistă istoria problemei datei Paştilor, şi subliniază importanţa mărturiei comune date de creştini privind Învierea, care stă în centrul credinţei noastre. Textul propune să fie luate în consideraţie dispoziţiile Primului Conciliu Ecumenic (Niceea, 325 dC), dar principiile să fie refăcute conform descoperirilor ştiinţifice moderne, folosind ca bază de calcul meridianul Ierusalimului, locul morţii şi învierii lui Cristos. Recalculând astfel data Paştilor a fost stabilit un nou Paschalion, care cuprinde datele pe anii următori.

Data Paştelui ortodox:
2008 - 27 aprilie
2009 - 19 aprilie
2010 - 4 aprilie
2011 - 24 aprilie"

Sursa: www.europafm.ro

vineri, 18 aprilie 2008

A doau piesa faina!

Cat traieste, omu invata!


Nimeni nu s-a nascut invatat, ci doar cu pofta de a invata. Sunt momente in viata in care trebuie sa stii sa taci si sa asculti. Dar sunt si acele momente cand trebuie sa spui ce te doare, doar asa poti merge mai departe, poti evolua, poti invata. Am observat ca anii si experienta isi spun la un moment dat cuvantul si conteaza. Dar tocmai pentru ca sunt la inceput, vreau sa cunosc, sa vad, sa experimentez, sa invat sa fiu, sa zambesc, sa ma bucur, sa iubesc! Si sunt convinsa ca nu pot face toate astea de una singura! Asa ca multumesc celor care imi mai dau cate un sfat, o lectie de viata, un raspuns la cate o intrebare "existentiala", chiar si fara sa isi dea seama! :)

O piesa faina!

joi, 17 aprilie 2008

Mass


Poate imi explica si mie cineva sensul acestui cuvant "mass" si scopul cu care este folosit. Nu stiu cum se face ca de la un timp, dimineata cand deschid calculatorul, am mai multe massuri decat mailuri. Sincer, nu le inteleg rostul. Ba sunt anuntata o data la 2 zile ca se desfiinteaza yahoo-ul daca nu dau si eu nush ce mesaj, ba ma roaga careva sa donez 2 euro pentru un copil cu probleme, ba mi se sugereaza sa dau si eu mai departe mesajul de 100 de ori, daca nu, imi cade ceva in cap sau nu ma mai marit si cele mai "interesante" sunt cele care te trimit la un "super" site, care ori e "super" virusat ori e full de manele sau femei dezbracate. Ideea e in felul urmator: daca ar desfiinta yahoo-ul, as sta poate mai putin in fata compului, deci un lucru relativ bun, tinand cont ca am de invatat pentru licenta, daca vreau sa ajut un copil cu probleme, ma duc la un centru specializat si ma interesez cum pot face asta, faza cu "da-l mai departe si in 3 zile apare o minune", am deja cateva minuni in viata mea: familia, prietenii, iubitul, iar despre acele site-uri care imi sunt recomandate, exista google, daca vreau o poza cu una sau cu unu dezbracat, mi-o caut singura, stiu sa folosesc motoarele de cautare si daca vreau un virus, pe ala il gasesc si mai repede.
Concluzie: ori ma convinge careva cu argumente mult prea puternice ca massurile isi au rostul lor, ori... raman fara cateva id-uri in lista! :)

:)

Tehnologie romaneasca de varf


Un american, un japonez si un roman discuta despre tehnologie. Americanul spune:
- Sa vedeti cat de departe s-a ajuns la noi din punct de vedere tehnologic: am inventat o masinarie la care bagi la un capat un porc si pe partea cealalta apar carnati, caltabos, sunca ...

Japonezul spune:
- Ei, asta nu-i mare lucru... Noi am inventat o masinarie la care bagi la un capat un sac de nisip si pe partea cealalta apar cristale de cuart, pahare de cristal...

Romanul spune

- Fleacuri, baieti!!! La noi s-au apucat 10 muncitori la ora 8 dimineata sa puna fundatia la o fabrica de alcool... Ei bine, la ora 10 erau beti toti!

Sursa: www.hotnews.ro

miercuri, 16 aprilie 2008

Nota informativa

Au început înscrierile pentru consultaţiile oftalmologice gratuite

In perioada 18 – 27 iunie 2008, o echipă formată din specialişti din SUA, Canada şi Europa va acorda consultaţii oftalmologice gratuite în Piteşti şi Câmpulung. Acţiunea face parte din programul „Give the gift of sight” (Să redăm darul vederii), finanţat de Consiliul Judeţean Argeş, Lions Club International şi Clubul Lions Câmpulung – Rucăr – Bran. În urma consultaţiilor efectuate se vor distribui, gratuit, ochelari de vedere.

In perioada de inscriere 16 aprilie – 16 mai 2008, doritorii trebuie sa se prezinte doar cu o copie dupa actul de identitate. Apoi, în perioada 2 – 6 iunie 2008, se vor prezenta la sediul instituţiei unde s-au înscris pe un tabel pentru a-şi ridica tichetul de înscriere. Locaţiile unde se pot face înscrieri sunt:

În Piteşti:

- Primăria Piteşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş la sediul din Calea Drăgăşani, Centrul Sf. Andrei (din Prundu), Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti (fostul Azil de bătrâni din Găvana).

În Câmpulung:
Primăria Câmpulung, sediul Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulţi (în spatele Primăriei Câmpulung).

Perioada de desfăşurare a consultaţiilor este 18 – 20 iunie 2008 Sala de Sport a Liceului “Dan Barbilian” din Câmpulung şi 23 – 27 iunie 2008, Sala Sporturilor Piteşti.

luni, 14 aprilie 2008

Noi

Toata povestea aici!

Atentiune!

Am trait sa o vad si pe asta: Eu pe youtube! Si nu oricum, ia fiti atenti aici, cam asa arata prima emisiune radio realizata in totalitate de forumisti:

:)

Cum sa scapi de un vampir mic


Maica Glafira si maica Serafima se intorceau la manastire cu masina cu alimente. Deodata pe parbriz a sarit un vampir mic. Maicile nu s-au pierdut cu firea cu una cu doua.

- Da cu stergatoarele, da cu stergatoarele,striga maica Serafima. Vampirul a fost scuturat putin de lamela, dar s-a prins si mai bine de geam, ranjind la ele.

- Foloseste stropitorul, am pus in el apa sfintita. Ud leoarca, vampirul isi arata coltii, iar apa sfintita nu-si face efectul.

- Incearca cu crucea, incearca cu crucea, striga maica Glafira.

Maica Serafima, deschide geamul, scoate capul afara si incepe sa gesticuleze spre vampir:
- Da-te jos de acolo, tu'ti crucea ma-tii!!!

Sursa: www.hotnews.ro

duminică, 13 aprilie 2008

Garfield există !


Cu 13 kilograme mai grasă decât orice altă pisică din lume, Orazi din Italia este o felină gigant înaltă cât un copil.

Pisica cântăreşte 16 kilograme, iubeşte dulciurile, manâncă îngheţată şi multe paste, dietă cu ajutorul căreia a luat atât de mult în greutate încât s-a transformat într-un monstru.

Proprietara pisicii, Laura Santarelli din Eupilio, nu a ajuns la doctor cu felina pentru a verifica dacă aceasta suferă de obezitate sau pur şi simplu mănâncă mult mai mult decât trebuie.

În descursul timpului a mai existat o pisică chiar mai grasă decât Orazi, un motan din statul american Minnesota, care avea 18,5 kilograme.

Orazi nu va intra în Cartea Recordurilor, pentru că publicaţia a incetat în urmă cu câţiva ani să mai înregistreze astfel de recorduri, editorii fiind îngrijoraţi că stăpânii îşi forţau animalele să mănânce peste măsură.

Sursa: www.europafm.ro

sâmbătă, 12 aprilie 2008

Ce se mai fura de pe strada

*Exact ca in jocurile video, cand personajul animat trebuie sa culeaga cate o viata, o armura, puncte sau vreun sac cu bani, hotii de pe drumurile din Romania fura tot ce prind: cosuri de gunoi, „cedeaza trecerea”, garduri de protectie de pe autostrada, cabluri, pomi, capace de canal, banci

* In 2007, pagubele pe drumurile nationale si autostrazi au sarit de 3,4 milioane lei

Zburand deasupra Autostrazii Soarelui cu elicopterul MIRA, Jean Tucan, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Constanta, era sa dea in balbaiala: „Intre Drajna si Bucuresti, pe la Lehliu, pe-acolo, am vazut imprejmuite saivanele cu gardul de protectie furat de pe autostrada, ca sa nu iasa oile in decor”.

Fibra optica a devenit obiect de studiu nocturn in mediul rural. Pe autostrada A2, la doi metri sub partea carosabila, se afla sistemul de comunicatii, prevazut din 300 in 300 de metri cu camine de vizitare. Pana in august, cand s-a bagat paza pe A2, tiganii intrau noaptea in aceste camine de vizitare, agatau firele de carligul unui tractor adus pe aratura pana langa autostrada si trageau cu el kilometri intregi de cabluri electrice din cupru si fibra optica.

Florin Dascalu, directorul de intretinere a drumurilor din CNADNR: „In special cablul electric era vizat, nu fibra optica, ca n-aveau ce face cu ea, dar nestiind, o mai deteriorau si pe aia, sa vada daca-i din cupru sau nu. Am fost nevoiti sa betonam caminele de vizitare cu un strat de beton de 40 centimetri, ca sa nu mai poata sa intre acolo. Cand vom avea probleme tehnice, o sa trebuiasca sa spargem cu picamerul acel beton, ca sa putem interveni”.

Cautatorii de cabluri lovesc si in oras. Bucurestenii sunt pur si simplu anarhisti: „Derbedeii ne-au lasat de cateva ori intersectiile Pantelimon cu Cora si cu Iancului nesemaforizate. Au dezvelit gurile de vizitare si au smuls sute de metri de cablu electric de sub intersectie, ca sa-si faca instalatii acasa. Ca, se stie, noi la semaforizari folosim numai cablu de-ala bun. Sparg inclusiv cutiile automate ale semafoarelor (300 lei bucata n.r.), care sunt creierul intersectiilor, si fura dinauntru placile electronice ca sa dezlipeasca de pe ele diverse piese”, exprima drama semafoarelor Claudiu Balan, seful Administratiei strazilor. Tot de la semafoare se fura „tablourile electrice, ca-s solide, cu sigurante automate. Si le pun deasupra usii, la apartament. La Piata Presei au ajuns sa desfaca gemuletele colorate de la semafoare, ca sa desfileteze niste amarate de becuri de 75 W, care la magazin costa 1 leu”.

Sursa: www.hotnews.ro

Europa Fm



Ieri am avut parte de o super experienta. Am fost in studiourile Europa FM din Bucuresti. Intotdeauna am vrut sa vad un studio de radio din capitala sa pot face comparatia cu ce avem pe aici. Nu cred ca mi-am ales bine radioul.... de ce? Pentru ca nu stiu daca exista termen de comparatie: Europa Fm cel mai ascultat post de radio particular la ora actuala si premiul pentru cea mai buna echipa de stiri( si n-o zic eu, o spune studiul de audienta realizat de IMAS). Diferentele fata de radio local sunt nenumarate: de la aparatura, la o echipa unita, pana la format si tot asa.
Trecand peste aceste amanunte "tehnice", ziua de ieri a fost una reusita. Cand am ajuns acolo am fost primiti cu zambetul pe buze si cu o cafea. Unul dintre realizatori ne-a aratat studiourile, ne-a explicat ce face fiecare calculator in parte, cum e treaba cu microfoanele si stirile, cu tot ce inseamna o emisiune radio. A, am uitat sa va spun de ce am fost acolo si cu ce ocazie. Prietenul meu Bogdan,e fan europa fm, si ieri a fost intalnirea forumistilor si a celor mai fideli ascultatori. :) Lui trebuie sa ii multumesc pentru ziua de ieri.

Dupa ce ne-am acomodat cu atmosfera si am vazut ca oamenii de acolo sunt chiar prietenosi si simpatici, ne-au oferit sansa sa realizam noi o emisiune, in care fiecare fan prezent in studio avea interventia lui. Cum spuneam, o e experienta nu numai noua, dar pe care nu o voi uita mult timp.

joi, 10 aprilie 2008

La metrou



Saracii, cik faza chiar e pe bune si japonezii aia chiar se grabeau, dar parca nici chiar asa!

:)

Politistul moralist


Doi politisti mergeau pe strada. La un moment dat vad un pusti fumand.
- In ce clasa esti, ma?
- In clasa a 2-a. Unul din ei incepe sa-l certe, la care celalalt ii spune:
- Ce-ai cu el ma? Mi-ai povestit ca si tu fumai in clasa a 2-a, nu?
- Da ba, da io aveam 18 ani.

Sursa: www.hotnews.ro

P.S. A nu se intelege ca as avea ceva cu politistii, doar ca mi-a placut bancul. :))

marți, 8 aprilie 2008

Soare, primavara, miros de zambile


S-ar zice a a venit in sfarsit primavara! Eu asa zic de cateva saptamani si de fiecare data apare cate un nor si cate un val de frig care ma contrazice. De data asta cred ca am castigat!
Azi m-am trezit cu gandul la un buchet de zambile, la mireasma lor si la margaritarul din gradinita bunicilor mei. Doamne cat imi placea sa il culeg cand eram mica si sa umplu o vaza numai cu firicele subtiri. Nu stiu cum se intampla, dar gradina din fata casei era intotdeauna plinaaa de flori, de toate natiile si culorile si ink mai este. Doar ca eu am crescut si parca am uitat bucuria aceea, safisfactia de a culege o floare, de a sta intinsa pe iarba 5 minute sa privesc cerul si sa simt mirosul imbietor. Tot imi vine in minte imaginea in care predomina albul margaritarului. Bunica iubeste florile, ca dovada aveam de unde alege: trandafiri, ghiocei, bujori, magnolie, crini, regina noptii,gura leului, narcise, zambile, garofite si multi, multi margaritari.

sâmbătă, 5 aprilie 2008

Politica, bat-o vina!


Gata si cu marele Summit. Sunt curioasa daca acum, dupa toata nebunia, or sa dispara panselutele, garduletele proaspat vopsite, indicatoarele noi si toate acele mici "detalii" care au rasarit din senin in ultimele zile. Parca ne-am dori sa avem mai des asemenea "adunari la nivel ianlt" pe la noi prin teritoriu, poate asa se schimba si Romania la fata. Asa poate dispare si rasa numita "cainele comunitar", daca tot au fost colectati, poate ii si pastreaza.
In schimb pe plan local, nebunia e abia la inceput. De fapt nici n-a inceput bine. Suntem in precampanie si deja vuieste judetul de fapte marete. Incepand cu conferintele de presa unde sunt expusi candidatii, mai ceva ca la muzeu si terminand cu descinderi in teren, " la fata locului" a mai marilor urbei. Nu de alta, dar sa vad tot cetateanu ca alesii sau viitorii lui alesi sunt capabil de acte de caritate. Ca sa nu mai vorbim de mult prea cunoscutele sintagme: " Eu voi face...., voi amenaja...., voi ajuta..., voi drege... eu stiu cel mai bine ce are nevoie omu de rand..." Stiu pe naiba. Nu stiu decat sa faca promisiuni, sa planteze un copac, sa fac un loc de joaca pentru copii, sa mai asfalteze 100 de metri de strada si sa mai astupe o groapa, sa mearga la niste batrani nevoiasi cu o plasa de mancare si toate astea in interval de 2, 3 luni, maxim, atat cat tine campania. Si din nou avem sentimentul ca ne-am dori sa fie o campanie vesnica, asa poate usor usor ceva s-ar schimba. Dupa alegeri ne intoarcem la trail umil si plictisitor dintotdeauna, cand dam din nou prin gropi, care s-au facut la loc, cand batranii au aceleasi probleme ca si inainte, iar pensia continua sa nu le ajunga.
Asa ca nu vad rostul campanie electorale. Eu o vad ca pe ceva de genu: "Minte-ma... minte-ma frumos!"( si nu e manea, sunt parazitii, asta pt cine are dubii :)) In loc sa strige toti pe toate partile ca fac si dreg, mai bine fac direct si noi sa vedem rezultate. Dar mai bine ma opresc aici, atata politica ma plictiseste si oricum li se da oamenilor politici o prea mare importanta, ce e mult strica.

joi, 3 aprilie 2008

Asociaţia Terra Ecologica va planta pomi şi în Piteşti

După ce 37.000 de sălcâmi au fost plantaţi pe aproximativ 8 hectare de lângă malul râului Ciorogârla şi peste 2 foste gropi de gunoi, împădurirea continuă în această perioadă în Piteşti.

Miercuri, 9 aprilie, angajaţi Petrom şi voluntarii Terra Ecolgica vor da startul la plantări pe un teren degradat cu suprafaţa de 1 hectar.

Terenul face parte din domeniul public al oraşului Piteşti şi se află chiar la intrarea în Pitesti dinspre Bucureşti.

"Aşteptăm să ni se alăture în acest demers de împadurire cât mai mulţi voluntari piteşteni", a declarat Simona Creţu, preşedintele asociaţiei Terra Ecologica.

Piteştenii care doresc să dea o mână de ajutor sunt aşteptaţi pe 9, 10,11 şi 12 aprilie în staţia din faţa magazinului Pic, aproape de vama Piteşti, la ora 10:00.

Cei care doresc să se implice în acest campanie, sunt rugaţi să confirme participarea la numărul de telefon 0742.099.402 sau la simona_dragusanu@yahoo.com.


Sursa: www.europafm.ro

1 Aprilie fara farse


Am trait sa o vad si pe asta.E primul an in care n-am facut nici macar o pacaleala si nu pentru ca nu as fii avut cui sau nu as fii avut inspiratie. Doar ca anu trecut am facut cam prea multe pacaleli si unele au dat chiar si dureri de cap celor vizati, ca urmare a doua zi, pe 2 aprilie, m-au ajuns blesteleme celor pacaliti. Asa am hotarat ca anul acesta sa stau cuminte. Am avut totusi o tentativa de farsa, colectiva de data aceasta, dar nu mi-a iesit. Ce e mai trist e ca nu am auzit pe nimeni sa fii fost pacalit sau sa fii pacalit pe cineva. Din cate am vazut si am citit prin ziare, oamenii nu mai au timp de farse, de glume, nu mai au timp sa zambeasca. Trist!
Dar la anu o sa fac tot posibilul sa ma revansez si sa recuperez! :)