Powered By Blogger

sâmbătă, 15 martie 2008

Urat din partea lor


Am vazut aseara la un jurnal de stiri de la noi un reportaj realizat de italieni si difuzat la ei intr-o emisiune la o ora de maxima audienta. Pana aici nimic suspect. Acum vine partea frumoasa: materialul era facut in Bucuresti si ideea principala era viata aurolacilor romani, subliniind faptul ca asa ceva este inadmisibil intr-o tara care " se vrea ca facand parte din Uniunea Europeana". Am mai vazut si am mai auzit de astfel de reportaje, dar asta parca intrece masura. Josnic mi se pare asta din partea unor reporteri care se vor "profesionalisti". Hai sa fim seriosi, suntem singura tara care are aurolaci, care are tigani, hoti, criminali si violatori, nu?? Toate celelate tari ale lumii sunt sfinte, fara de pacat, popoarele lor nu au defecte, nu au oameni care nu se integreaza in societate. Si ca sa fie treaba treaba, prezentatorul emisiunii respective mai si dramatiza, spunand ca nu se astepta la asa ceva, sa gaseasca o asa saracie si situatie la noi in tara. Reporterul scotea in evidenta cum dorm aurolacii prin canale "in propriile excremente", cum traiesc din furt si talharii si cum Bucurestiul nu arata nici pe departe a oras european.
Daca la faza cu Mailat am zis ca italienii sunt si ei oamneni si generalizeaza cand ne fac pe toti criminali si expulzeaza romani pe capete, de data asta chiar mi-e scarba! Presa italiana cred ca are "mici" probleme pe ici pe colo, cum a avut si atunci cand au facut din tantar armasar de a ajuns o Europa intreaga sa ne arate cu degetul.
Stiu ca avem un popor asa cum avem, padure fara uscaturi nu s-a vazut inca. Ar trebui sa facem ceva sa nu ne mai "promovam" doar partile proaste, pe care oricum le promoveaza altii pentru noi. :( O sa ajungem sa ne fie rusine sa spunem ca sunt romani si daca se ajunge acolo... nu stiu ce s-ar mai putea face apoi. Pacat ca avem asa o tara frumoasa si oameni care merita, daca nu ne pasa de ea!

Un comentariu:

Aimée spunea...

Ca sa vezi ce poate face presa,daca vrea,indiferent de ce nationalitate e!...

Ma abtin de la comentarii despre cum e Romania si cum sunt alte tari!Pentru mine singurii vinovati pentru imaginea tarii,atat in interior,cat si in afara,suntem,noi,romanii.

De ce?Pentru ca suntem lasi si comozi,ne e mai usor sa copiem de la altii sau sa plecam la munca in afara,decat sa ne zbatem sa facem ceva in tara noastra!Pentru ca stim sa ne vaitam,dar nu si sa luam atitudine,sa facem ceva concret!Pentru ca am vrea sa avem totul dintr-o data si daca se poate,sa ne pice din cer sau sa faca altii pentru noi!Pentru ca,asa cum ai spus tu,avem o tara frumoasa,avem potential,dar nu stim sa-l valorificam!

Ne-am trezit liberi dupa '89 si se pare ca nu stim ce sa facem cu libertatea asta!Nu stim ca a fi liber inseamna sa fii capabil sa faci ceva din proprie initiativa,cu propriile eforturi!Si cand ne vom trezi la realitate,sper sa nu fie prea tarziu si sa se aplice vorba aceea,"da-i romanului mintea cea de pe urma!"