Powered By Blogger

joi, 13 martie 2008

Tentativa de banc


Hai sa va spun un banc. De fapt o intamplare cat se poate de reala si de... penibila:

In maxi -taxi, pe banca a doua, la geam, o doamna(babuta mai exact), pe scaunul de langa ea un coplias si in picioare langa copil bunica acestuia. Masina porneste... nici nu ajunge la statia urmatoare ca se aude: " Ce ai femeie, esti nebuna, omori copilul, ce ai cu el?" Era bunica. Copliul, ca orice fiinta fara astampar daduse probabil din picioare ceva mai mult si a atins fusta batranei de langa el de pe scaun, care ferindu-se, a asezat bastonul intre ea si copil. Degeaba incerca batrana sa explice cum i-a murdarit coplilul fusta de noroi ca bunica exclama cat o tineau plamanii:
- Ce ti-a facut? n-ai copiiiiii? Nu cred ca ai crescut vreun copil...... Doamne feresteeeee, esti nebunaa! Asa ceva nu se poate, imi omori coplilul, nu vezi ca esti cu moartea de gat...nu ti-ar fii rusine, de baba ce esti?????
Intervine o alta doamna care spune catre batrana de pe bancheta: Daca era un tanar de 20, 30 de ani nu te mai suparai ca te atingea, nu?
Apoi se simte soferul si zice catre bunica: Doamna mutati-va mai in spate daca nu va convine...
- NU ma mut deloc, am platit, aici stau cu copil cu tot, nu ma mut eu pentru o baba nebuna... si nervoasa la culme,rosie la fata exclama si tipa peste batrana: Gata, am terminat discutia ca si asa....
Trebuie sa specif cum personajele nu se cunosteau nu se mai vazusera vreodata, chiar si asa nu stiu ce drept aveau sa se poarte asa, dar in fine.
Nu stiu daca sa rad sau sa plang. La o asemenea scena am asistat eu azi in maxi-taxi si singurul cuvant care imi venea in minte era: PENIBIL.

P.S. Pentru bufnita, am fost inspirata de fata doamnei isterice, nu de alta, dar tot drumu a fost in fata mea!

Niciun comentariu: