Powered By Blogger

joi, 27 martie 2008

Tara arde si baba se piaptana



Cam asa vad eu situatia actuala a invatamantului. Si asta pentru ca am ascultat azi declaratiile Secretarului de Stat din Ministerul Educatiei Zvetlana Preoteasa, care spunea ca ar trebui sa se desfiinteze nota la purtare si sedintele cu parintii. Dupa parerea dumneaei, notele mici la purtare dau nastere la "frustrari" in randul elevilor si ii "injosesc", iar sedintele cu parintii ii "umilesc" pe acestia atunci cand le sunt puse in fata notele si nazbatiile progeniturilor. Dar atunci cand fac ceea ce vedem toti la televizor, se bat, se injunghie, au relatii cu proprii profesori, atunci nu mai sunt frustrati, nu se mai injosesc? Iar parintii cand isi vad "lumina ochilor" la tv batjocoriti de colegi sau aratandu-si ceva mai multa piele prin poze indecente, nu se simt umiliti?
Dupa care, aceeasi doamna Preoteasa, afirma ca trebuie implicati mai mult parintii in sistemul educational. Cum sa ii implici mai mlut daca propui desfiintarea cu desavarsire a sedintelor cu parintii? Sunt foarte curioasa ce are de spus in continuare aceasta doamna, pentru ca problema e doar la inceput. Este doar una dintre cei multi, din acest sistem, care ar trebui sa faca ceva, sa ajute cumva la reabilitarea invatamantului. Sistem care e la pamant si continua sa cada.

Un comentariu:

Aimée spunea...

Ai tu ce-ai cu invatamantul de la o vreme! ;)) Mai grav e ca ai dreptate! :(

Ajung sa spun ca pe vremea mea,desi nu-s deloc batrana,nu era asa:elevii isi vedeau lungul nasului,iar profesorii nu "atentau" la odraslele din banci.

Vinovati sunt destui,dar,ca de obicei,dau vina unii pe altii,in loc sa se puna de acord si sa faca ceva!Problema e ca daca asteptam dupa "emintele" noastre din guvern,o sa asteptam mult si bine sa se schimbe ceva!