Powered By Blogger

joi, 20 martie 2008

Dependenţa de internet, în rândul bolilor psihice


Prestigioasa publicaţie "The American Journal of Psychiatry" scrie în ultima sa ediţie că dependenţa de internet este o boală psihică care trebuie tratată cu seriozitate şi ar trebui inclusă în "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders".

Dacă în Asia sunt folosite frecvent Internet-caffe-urile , în Statele Unite ale Americii pentru jocuri, navigare şi chiar virtual sex, utilizatorii preferă să rămână în propria locuinţă, ceea ce creşte riscul apariţiei izolării şi a altor tulburări psihice.

Dependenţa de internet este una dintre cele mai frecvente tul­burări mintale şi "The American Journal of Psychiatry" notează că aceasta ar trebui inclusă oficial în rândul afecţiunilor şi ar trebui tratat subiectul şi în manuale.

Din păcate, dependenţa de internet este rezistentă la tratamentele actuale şi prezintă numeroase riscuri pentru cei afectaţi. Aceasta se manifestă prin utilizarea în exces a netului, retragerea şi creşterea toleranţei la anumite tipuri de tehnologie.

Cei afectaţi pot ajunge să exagereze cu pariurile online, să-şi trăiască viaţa sexuală pe internet şi să depăşească orice limită când vine vorba de trimiterea de mesaje text prietenilor, fie prin e-mail, fie cu ajutorul programelor de mesagerie instant.

Potrivit autorilor articolului, 86% dintre dependenţii de internet prezintă cel puţin o altă tulburare psihică şi cel mai frecvent această altă boală este motivul pentru care pacientul se adresează medicilor.


Sursa: www.europafm.ro

Niciun comentariu: