Powered By Blogger

luni, 25 februarie 2008

Eurovision 2008


Chiar ma gandeam ca a trecut Eurovisionul si eu n-am mai auzit de niciun scandal, nimic plagiat, nimic Moga sau mai stiu eu ce motiv de disputa. Cum am putut sa am asemenea ganduri... nu stiu. Azi ma uitam la stiri si deodata aud cuvantul "plagiat" si bineinteles ca m-am dus cu gandul la acest concurs. Si am avut dreptate. :) Era si culmea sa nu existe cineva care acuza pe altcineva, cum ar fii castigatorii Eurovizionului de cate ceva:

"Piesa „Pe o margine de lume" nu este un plagiat

În urma sesizărilor sosite pe adresa oficială de e-mail a organizatorilor Selecţiei Naţionale Eurovision 2008, dar şi pe forumul deschis pe site-ul TVR, potrivit cărora piesa câştigătoare, „Pe o margine de lume" (m.: Andrei Tudor; t.: Andreea Andrei, Adina Şuteu, i.: Nico şi Vlad Miriţă), ar fi plagiat piesa „La magia del Corazon" (interpretată de David Bustamante şi David Demaria), organizatorii au solicitat întrunirea Comisiei Profesionale a UCMR-ADA, pentru analizarea acestei situaţii.

Comisia Profesională a UCMR-ADA, formată din Horia Moculescu (preşedinte), Viorel Gavrilă (membru) şi Eugen Rotaru (membru) a constatat, în urma audiţiei celor două piese şi a analizării acestora, că acuzaţiile de plagiat aduse piesei interpretate de Nico şi Vlad Miriţă sunt nefondate.

Ca urmare, TVR a decis demararea promovării la nivel internaţional a piesei câştigătoare. Luni, 25 februarie, cei doi interpreţi îşi încep turneul de promovare a piesei „Pe o margine de lume" la Atena, unde urmează să participe la finala naţională din Grecia."


http://www2.tvr.ro/eurovision/


Un comentariu:

Raluca Nicula spunea...

Mie nu-mi place piesa asta de nicio culoare. De ce trebuia sa cante si in rom si in it? O tampenie. Pacat de vocile celor 2. Mi-ar fi placut sa se dovedeasca plagiatul si sa mearga Biondo. Mult mai faina piesa Shine! :(