Powered By Blogger

marți, 12 februarie 2008

Curiozitati

CELE MAI REUSITE PACALELI DE 1 APRILIE

PACALELI DE 1 APRILIECele mai reusite farse de 1 aprilie au pacalit milioane de creduli.

Spaghetti care cresc in copaci sau hamburgerii pentru stangaci sunt doar doua exemple dintre cele mai reusite pacaleli ale tuturor timpurilor realizate de presa internationala. Insolitul clasament a fost intocmit de Muzeul Pacalelilor din San Diego, California si dat publicitatii in ajun de 1 aprilie. Criteriile luate in considerare au fost notorietatea farsei, absurditatea si numarul celor pacaliti.

Locul intai a fost adjudecat, fara drept de apel, de o emisiune a BBC din 1957 despre recolta de spaghetti din acel an a taranilor elvetieni.

Gratie iernii blande si a eliminarii gandacului de spaghetti, a spus prezentatorul, agricultorii elvetieni se lauda cu o recolta exceptionala, ce-i drept nu chiar pe masura celor din Italia, carora "multi telespectatori le-au admirat probabil plantatiile de spaghetti".

In sprijinul acestor afirmatii au fost prezentate imagini cu fermierii culegand macaroanele din copaci. Sute de cetateni au sunat la postul respectiv intreband cum pot sa cultive spaghetti. In disperare de cauza, realizatorii le-au spus sa planteze o mladita intr-o cutie de conserve si sa astepte.

Pe locul doi s-a clasat farsa celor de la revista "Sports Illustrated" care, in 1985, relata despre un jucator de baseball, proaspat achizitionat de New York Mets. Articolul afirma ca respectivul poate arunca mingea cu o viteza de 200 de kilometri la ora, gratie unei tehnici invatate intr-o manastire tibetana.

Televizor color cu ciorap in cap

In 1962, in Suedia exista un singur canal de televiziune, care emitea in alb-negru. In jurnalul de stiri din 1 aprilie a aparut un expert al postului care i-a anuntat pe telespectatori ca, gratie unei noi tehnologii, vor putea viziona emisiunile color tragand un ciorap de nylon peste ecran.

Urmatorul loc ii revine retelei americane de fast-food Taco Bell care, in 1996, a anuntat ca a achizitionat Liberty Bell din Philadelphia, clopotul simbol istoric al independentei, care va fi rebotezat Taco Liberty Bell. Lumea a fost atat de scandalizata incat chestiunea s-a discutat si la conferinta de presa de la Casa Alba.

In 1977, cotidianul britanic "The Guardian" si-a bagat in ceata cititorii, publicand un supliment pe sapte pagini dedicat aniversarii a 10 ani de independenta a inexistentei republici San Serriffe din Oceanul Pacific.

In 1998, lumea stiintifica a fost bulversata de informatia, aparuta intr-o revista serioasa, cum ca statul Alabama a votat rotunjirea numarului Pi de la 3,14 la 3.

Celebrul lant de restaurante Burger King a cumparat in 1998 o pagina intreaga de publicitate in "USA Today" in care relata despre noul produs - burgerul pentru stangaci, in care condimentele au fost rotite la 180 de grade.

"Discover Magazine" a anuntat in 1995 ca respectatul biolog Aprile Pazzo ("Nebun de aprilie" - in italiana) a descoperit in Antarctica un animal care vaneaza pinguini forand copci in gheata gratie unor placi termice de pe cap.

In 1976 un astronom britanic a anuntat la radio ca, din pricina unui aliniament nemaiintalnit al planetelor, la ora 9.47 atractia gravitationala va fi scazuta, si oricine va putea experimenta o senzatie de plutire daca sare in sus in acel moment. Inutil de spus ca sute de oameni au sunat sa relateze ca s-au simtit incredibil.

2 comentarii:

Raluca Nicula spunea...

Cea mai reuşită păcăleală al cărei autor am fost, s-a întâmplat în urmă cu patru ani, când eram redactor la un cotidian şi de 1 apr aveam o ediţie specială. Aşa că toată gaşca de reporteri de la acea publ. am protestat în faţa Primăriei Piteşti cum că-l susţinem pe Bivolaru. A venit presa, s-a făcut mare tam-tam...dar până la urmă s-a aflat adevărul. Iată cum le-am dat "ţeapă" jurnaliştilor din Argeş :):):) P.S. Aş mai face-o o dată!

drush spunea...

:))) dragut