Powered By Blogger

joi, 8 mai 2008

Campanie cu fantezii electorale


N-a trecut nici o saptamana de la inceputul campanie ca deja populatia a fost "hranita" cu tone de "gogosi electorale", care mai de care mai ...gustoase :)) ( de faimosii mici nici nu mai vorbim..)

"Candidatii in alegerile locale au inceput sa bombardeze electorii cu propuneri fanteziste, in speranta ca le vor lua voturile: parade lunare gay, garsoniere de 15.000 de euro, bazine de scufundari subacvatice, astuparea raurilor naravase cu dale de beton pe care sa fie amenajate parcari, telegondole, apa ozonificata, internet gratis.

"Gogosile electorale" se lanseaza in toata tara. In Neamt, candidata PNG-CD Mirandolina Vinca ofera un metrou intre satele Chintinici si Slobozia, cu sprijin italian, daca va fi aleasa. In Tulcea, Trifon Belacurencu, candidat PSD, le spune oamenilor ca va construi o sosea rapida Constanta-Delta Dunarii, care sa treaca prin poligonul militar de la Babadag; atunci cand americanii se antreneaza in poligon, se vor institui restrictii de circulatie, explica el.
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, incearca sa-i convinga pe vranceni sa-l voteze mizand pe doua proiecte suprarealiste: un helioport la Focsani si un canal Siret-Baragan. Candidatul PD-L la Primaria Focsani, Alin Tratculescu, promite, la randul sau, parade lunare gay pentru homosexualii din oras si prezervative pe gratis.

Candidatul PNL pentru Primaria Iasi, Cristian Adomnitei, s-a lansat si el in cursa promisiunilor, transmitand electoratului ca va atrage un miliard de euro in patru ani de mandat. Insusi ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, colegul sau de partid, i-a ironizat visul, drept pentru care Adomnitei si-a castigat porecla de "Miliard". Propuneri greu realizabile au fluturat in fata alegatorilor si candidatii din alte regiuni ale tarii. Candidatul PRM la Primaria Bistrita, Mihai Belei, a promis Internet gratis pentru toti tinerii din oras, pe banii UE, precum si scutiri la plata apei potabile (pentru primii 10 metri cubi consumati de o familie), iar candidatul PER, Alexandru Toniuc, s-a angajat sa planteze atatia brazi in jurul orasului cate voturi primeste. "

Sursa: www.romanialibera.ro

P.S. Doamne fereste.... as vrea si eu in orasul meu un zgarie nori, un Mac, si daca se poate un lift la mine pe scara ca sa nu mai trag de sacosi pana la etajul 1 cand vin de la piata!!Si daca stau bine sa ma gandesc, n-ar strica sa avem o GARA in centrul orasului, asa as face si eu naveta la facultate cu sageata, ca e mai ieftina ca maxi, de..doar am reducere la tren. Acum daca tot e oferta in campanie, poate poate ma aude si pe mine cineva... ca doar si votul meu conteaza.. :)))

Un comentariu:

Aimée spunea...

Eu propun sa ne mute facultatea la noi in oras,sa ne rezolve subiectele pt licenta si sa ne si dea loc de munca dupa.Ce zici? =))Tu vrei lift pana la etajul 1,eh,eu vreau elicopter pana la etajul 3,:D,ei vor voturi,sa vedem ce-o sa iasa! :))