Powered By Blogger

sâmbătă, 31 mai 2008

Cum o fii posibil?



" In fiecare an, mii de copii cad vicitme indolentei adultilor

Astfel, canalele mass-media, internetul, traficul rutier iresponsabil, abuzurile fizice de orice fel, pedofilia, abandonul scolar, fuga de acasa sau din centrele de plasament, abandonarea copiilor de catre propriii parinti, exploatarea minorilor sunt doar cateva dintre cauzele ce determina aceasta stare de fapt. Potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului, anul trecut, peste 100 de minori au fost abuzati sexual si aproximativ 1.300 de copii au fost abuzati fizic. In primul trimestru al anul 2008, peste 150 de minori au fost agresati sexual si aproximativ 600 au fost agresati fizic.
Secolul XXI - un inceput trist pentru viata copiilor
Copiii din ziua de azi sunt lasati sa creasca la voia intamplarii. Societatea este singura vinovata de copilaria trista pe care o au micutii din zilele noastre. „Parintii isi lasa copiii sa creasca singuri, punand la dispozitia lor tot ceea ce este daunator. Minorii isi petrec timpul liber in fata calculatorului, folosind de cele mai multe ori internetul. Adultul nu constientizeaza raul pe care il face. Internetul ofera o multitudine de lucruri pe care micutii nu le pot asimila."

Sursa: www.gardianul.ro

Cum naiba e posibil sa ii faci asa ceva propriului tau copil?? Daca am ajuns sa nu ne mai pese nici macar de copii nostrii... nu stiu de ce mai traim si mai muncim, pentru ce, pentru cine?
N-o sa ii pot intelege niciodata pe acei oameni care au un copil, doi, dar uita cu zilele ca ii au, uita ca sunt si ei suflete si oameni, ca au nevoie de iubire, de afectiune, de sprijin, de atentie. Daca il lasi in casa, ii pui o farfurie de mancare langa el, ii pui telecomanda in mana si ii deschizi calculatorul nu se numeste nici ca il iubesti, nici ca ai grija de el. Pur si simplu il ignori, il neglijezi.
Si mai mari tampiti mi se par inconstientii care isi abandoneaza copii, ii vand, ii duc la cersit. Sunt atatea familii care isi doresc cu disperare un copil, un suflet care sa aiba grija de ei la batranete, dar poate, din diferite motive, nu pot avea unul, Si cei care il au ce fac? Isi bat practic joc de el, de o viata de om. Banii nu sunt totul in viata, e adevarat un copil se creste cu bani, dar si cu iubire si atentie. Apoi ne trezim ca traim in generatia "Emo" sau mai stiu eu ce minunatii.... cum altfel? daca nu stim sa ne crestem "viitorul", sa il ajutam in viata, sa il indrumam si sa il iubim, asa cum stim mai bine?
Cat despre cei care abuzeaza un copil(fizic, psihic, sexual)...numai un creier bolnav ar face asa ceva, unul care nu se gandeste decat la el si la nevoile lui meschine. Desi cifrele din articolul de mai sus sunt ingrijoratoare, sunt sigura ca numarul copiilor cu probleme de acest gen este mult mai mare, doar ca nu se stie.
E pacat ca nu stim sa pretuim viata, mai ales viata propriului copil!

Niciun comentariu: