Powered By Blogger

luni, 23 martie 2009

Ora Pamantului



Stiu ca mai este ceva timp pana sambata seara, dar zic sa anunt de pe acum ca apoi nu mai am timp sau o sa uit.
Anul acesta s-a hotarat ca in data de 28 martie intre orele 20:30 si 21:30 sa lasam Pamantul sa respire.
Ora Pamantului este de fapt o miscare simbolica. Stingem lumina pentru a economisi energie, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon, pentru a lasa Pamantul sa ia o gura de oxigen sa ne mai rabde si pe noi, oamenii, care nu facem altceva decat sa poluam.

Ora Pamantului are ca scop constietizarea omenirii asupra problemelor climaterice, pericolelor care ne aspteapta in viitor si tragerea unui semn de alarma: daca nu incepem sa schimbam ceva cat mai curand, efectele vor fi catastrofale. Earth Hour a avut un impact foarte puternic si a aratat ca omenirea este capabila de schimbare, macar in atitudine.

Daca tot nu stim sau nu vream sa stim ca inseamna sa reciclam, sa reducem, sa economisim, nu ne doare mana sa apasam intrerupatorul si pentru o ora sa iesim la o plimbare in parc. Si daca tot suntem la capitolul asta, eu as avea cateva idei despre ceea ce am putea face in ora in care nu mai functioneaza in casa nici lumina, nici TV-ul, nici calculatorul, nimic:
- plimbare in aer liber cu prietenii/prietena/prietenul/sotia/sotul... partenerul va fii incantat sa mai iasa din casa, mai ales daca in timpul saptamanii nu are timp de relaxare;
- o ora de cumparaturi, sau macar de umblat prin magazine nu face rau nimanui...(sunt sigura ca vanzatorii nu vor stinge lumina, nu de alta, dar le taie patronu din salariu :))
- putem face o ora de miscare, putina alergare, aerobic in parc...
- scoatem cainele la plimabare si de data asta nu il mai taram in casa dupa 10 minute, il lasam si pe el o ora sa isi mai dezmorteasca oasele....
- si ar mai fii o varianta, pe care nu pot si nu vreau sa o descriu in detaliu, dar include statul in casa, cateva lumanarele si parfumate daca se poate, 2 persoane, ca de una singura nu are farmec.. si mai departe continua fiecare cum crede :)(daca alegeti varianta asta puteti prelungi Ora Pamantului, nu e obligatoriu sa respectati cele 60 de minute) :)

Deci variante avem, haideti sa profitam de ele!

Niciun comentariu: