Powered By Blogger

marți, 16 decembrie 2008

Apel de urgenta!

Maria Dutu este numele ei si este fosta mea colega de facultate. In mometul asta este internata la spitalul Floreasca, in Bucuresti, si are urgent nevoie de 10 LITRII DE SANGE. Pe scurt, acum 2, 3 zile a avut un grav accident, in care sora sa de 19 ani si-a pierdut viata. Ea a fost operata de urgenta, este inca inconstienta, iar starea ei este grava. In urma accidentului, era sa isi piarda unul din brate si a pierdut foarte mult sange. Pentru cei care cred ca pot ajuta, nu conteaza grupa de sange, deoarece se poate face schimb de sange intre spitale. Este de ajuns sa meargeti la cel mai apropiat spital si sa spuneti pentru cine vreti sa donati sangele, cei de acolo vor stii ce sa faca.
Am cules cateva informatii pentru cei interesati:
Cine poate sa doneze:
  • Varsta cuprinsa intre 18-62 ani;
  • Greutate corporala minima a donatorului: 58 kg;
  • Tensiunea arteriala: maxima sa nu depaseasca 200 mmHg iar minima 100 mmHg;
  • Donatorul sa nu prezinte afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operatie de ulcer;
  • Intervalul de timp intre doua donari de sange nu poate fi mai mic de 72 zile.
Ai si avantaje:
1. o zi libera de la serviciu (urale!...)
2. o luna de abonament gratuit pe RATB si metrou (nu puteti face asta lunar insa.. limita minima de donare este 70 de zile)
3. analize gratuite ale sangelui (grupa sangvina, hepatita, sifilis, toxoplasmoza, hemoglobina si HIV) si radiografii pulmonare (TBC)
4. primesti 7 tichete de masa.

Nu spun sa donati sange pentru niste tichete de masa sau pentru ziua libera de la serviciu, dar e vorba de o viata de om care merita salvata.

Multumesc celor care citesc si celor care pot ajuta!

Niciun comentariu: