Powered By Blogger

vineri, 27 iunie 2008

E prima data...

Prima oara cand il vezi pe tatal tau ca pe un barbat, cu defecte, cu visuri neimplinite si pasiuni dezlantuite. Invata de la el! Dar nu ii repeta greselile.

Primul fir de par alb. Te uiti in oglinda si il vezi pe bunicul. EA vede o exceptie distinsa si remarcabila in ceata de natarai cu par saten din carciuma. E doar un motiv pentru care trebuie sa crezi ca acel fir de par alb este o binecuvantare, nu un blestem.

Primul salariu. Doua ganduri ai in minte: “Da! Impozitele sunt de cacat!” si “Nu sunt chiar atat de multi bani…”. Ambele iti alimenteaza ambitia de a atinge o cifra cu mai multe zerouri.

Prima data cand ai invins sistemu’. Ai fost cu adevarat mandru de tine. Important e ca acest lucru sa nu ramana unicat.

Prima oara cand ai probleme de ordin tehnic in pat. Razi de asta, ia-o de la capat si fa-i pe plac. Va fi cea mai tare performata a ta.

Prima frica de ordin medical.Data viitoare cand esti la fast-food aminteste-ti de asta.

Prima data cand scapi cu vorba buna de o amenda, induplecandu-l pe politist. Asta te va invata ca majoritatea celor ca el incearca sa evite sa fii scos dintr-o masina complet distrusa si sa te convinga sa calci mai cu grija acceleratia data viitoare. Nu poti sti niciodata ce e dupa colt, nu?

Prima oara cand petreci noaptea pe plaja si vezi rasaritul. Libertate. Speranta. Posibilitati nelimitate. Abordeaza fiecare inceput de zi cu acelasi amestec de surpriza, veneratie si optimism.

Prima data cand economiile tale depasesc salariul lunar. Asta inseamna ca vei bea relaxat o bere, si nu vei fi cel care o va servi.

Primul compliment adresat. Iti dai seama ca un compliment poate motiva o schimbare mult mai eficient decat emitand un ordin.



sursa: florinavram.efmblog.ro

Niciun comentariu: