Powered By Blogger

miercuri, 4 iunie 2008

5 iunie ~ Ziua mondiala a mediului~


Ziua Mondiala a Mediului este sarbatorita in fiecare an pe data de 5 iunie. Prin decretarea acestei zile ONU incearca sa atraga atentia atât opiniei publice, cât si politicienilor, asupra problemelor de mediu.


Pentru 2008 Tema Zilei Mondiale a Mediului este "Renunta la Obiceiurile Proaste, Militeaza pentru o Economie cu Niveluri Scazute de Noxe."


Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului companiile, ministerele, organizatiile neguvernamentale si alti factori ai societatii pot etala resursele si initiativele care promoveaza o economie si un stil de viata "verde" (o eficienta energetica mai buna, surse alternative de energie, conservarea padurilor si un consum care sa nu afecteze mediul).

Manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Mediului se inscriu in efortul comun de transmitere catre generatiile viitoare a unui mediu curat si sanatos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile: economica, ecologica si sociala, constituind un exemplu activ de colaborare intre autoritatile administratiei publice centrale si locale si societatea civila, pentru ca, in final, sa poata oferi o imagine favorabila Tarilor Membre ale Uniunii Europene, in randul carora dorim sa ne integram si unde protectia mediului constituie o prioritate a dezvoltarii economico-sociale.

Ziua Mondiala a Protectiei Mediului, marcata pe data de 5 iunie, se inscrie in efortul comun de a promova a dezvoltarea durabila a oraselor. In agenda evenimentelor sunt incluse activitati care ar contribui la promovarea principiilor ecologice si dezvoltarii durabile a vietii umane in centrele urbane in scopul asigurarii unui viitor prosper si sigur din punct de vedere ecologic.



Sursa: ScienceLine.ro

Niciun comentariu: