Powered By Blogger

marți, 29 iulie 2008

:))

Reportaj pe strada:
- Fiti amabil ! Unde ati petrecut ultimile concedii? In tara sau in strainatate .....
- Acum doi ani am fost la Vama Veche ...
- Si ati fost multumit de conditii ?
- Nu prea. Dupa doua zile au intrat niste derbedei peste noi in cort. M-au batut, mi-au furat camera foto si au profitat si de nevasta-mea.
- Oh, ce tragedie !
- Da, si anul trecut am fost tot acolo si am patit la fel.
- Imi pare rau ! Anul acesta unde intentionati sa mergeti ?
- Pai tot la Vama Veche ca acolo vrea nevasta-mea.

joi, 24 iulie 2008

WOW!!


wow... cam asa cred ca pot exprima ce simt eu acum. De fapt nu doar acum, ci de vreun an incoace! Am tot auzit ca iubirea e puternica la inceput, ca atunci simti fluturi in stomac numai la gandul ca iti vei vedea jumatate, ca totul prinde contur, ca lumea e mai buna si ca totul e roz... Nu stiu altii cum sunt, dar eu... nu cred ca iubirea e patimasa doar la inceput. Si nu spun asta ca o simpla opinie.. si ca o concluzie.
Nu mi-am imaginat vreodata ca o sa ajung sa spun asta, sa simt asta, sa cred cu tarie... . Dupa aproape un an de relatie nu numai ca lucrurile nu mai sunt ca la inceput, sunt parca mai intense, mai puternice! Inca mai simt fluturii in stomac, inca mai am emotii cand primesc o floare, inca mai zambesc pur si simplu la telefon cand primesc un beep sau un mesaj de la el! Se spune ca iubirea se stinge cu timpul, eu cred ca doar se schimba, poate chiar din "bine" in " mai bine".Abia dupa ce incepi sa cunosti un om, incepi sa simti cum usor usor prinzi aripi, te inalti..din ce in ce mai sus. Te transformi intr-un om mai bun, nu stiu daca lumea este sau ti se pare ca este mai buna, dar tu cu siguranta esti altfel!

.........si toate astea datorita tie! :*

"O lume in care ne iubim si tu ma tii .. mai , mai ma vrei, iar eu.. eu te privesc si imi ajunge, te simt si nu ma satur.. te am si te mai vreau. Si te mai vreau..."



http://www.trilulilu.ro/xdale/942627070911fd

miercuri, 23 iulie 2008

Ceva ciudat!



Natura are frumusetile ei, doar ca noi parca nu vrem si nu stim sa le valorificam, mai degraba se taie o padure si se arunca 2 saci de gunoi in rau.. ca asa a fost invatat romanul. Natura ii da viata, el o omoara!

Cica 2 copaci :))

- Planeta: Ajutor!



Apropo de aceasta campanie, Umbrela verde "Sa pastram Romania curata" care mie mi se pare chiar ok. Ce am vazut astazi m-a socat pur si simplu: am vazut un rau( o apa) care se transformase practic intr-o ghena de gunoi!!! Fiind in trecere cu masina, in prima faza am crezut ca sunt pasari care stau pe apa, ca sa imi dau seama ca de fapt sunt gunoaie, resturi, cutii, sticle goale etc.. . Desigur ca nu e nici prima data si cu siguranta nici ultima cand am ocazia sa vad asa ceva. Parca imi pare si rau sa spun asta, dar suntem PRIMITIVI si PROST CRESCUTI. Cum naiba am ajuns sa traim intr-o tara ca asta? Romania este printre cele mai poluate tari, Bucurestiul de exemplu este pe primul loc in topul celor mai poluate orase din UE. Cum reusim sa fim nepasatori in ceea ce priveste propria noastra soarta, ca sa nu mai vorbim de soarta copiilor nostrii... Am in minte o faza pe care am vazut-o de atatea ori, incat am ajuns sa imi fie scarba: el si ea se plimba de brat prin parc, pe aleea principala... stand de vorba el isi arunca ochii pe jos si vede un ambalaj gol in mijlocul drumului, iar in partea lui dreapta e un ditamai cosul de gunoi, fix langa mana lui... sa va spun continuarea?? ..credeati ca se va apleca sa ridice hartia? GRESIT.. se uita la ea si spune zambind in coltul gurii:" Ce nesimtiti!!"... dar nu se apleaca sa o ridice. Si cu toate astea avem pretentii de la noi, de la cei de langa noi, acuzam pe unu si pe altu ca nu are sapte ani de acasa, ca e nesimtit si nepasator, dar la noi ne uitam? Avem fabrici si uzine care ne iau aerul, avem masini, una si una, care ne asfixiaza incet si sigur, avem "oameni de afaceri " si "bine intentionati" care nu mai stiu ce paduri sa mai fure si sa mai taie, doar doar om ramane fara oxigen odata! Si, de parca toate astea nu erau de ajuns, mai suntem si noi niste "ecologisti innascuti" care cred ca am arunca oriunde un ambalaj, numai in cosul de gunoi nu. Mancam seminte pe unde ne vine, pe strada, pe stadion, in parc, aruncam coji de banana in mijlocul strazii, iar sticlele goale le lasam exact acolo unde le-am golit: la colt de bloc, in scara, pe banca in centru sau... si mai penibil, cel mai penibil de fapt mi se pare omu care se duce cu hartia pana la cos, dar prin nu stiu ce intamplare o arunca..sub cos! Ce naiba ma, parca nu am tine la viata si la sanatatea noastra!

Ne mai si laudam ca o sa facem masini care sa mearga cu apa, fabrici care sa nu polueze, cand noi nu suntem in stare sa aruncam o sticla goala la cos! Am gasit o imagine care mi se pare mai mult decat reprezentativa pentru ceea ce se intampla cu lumea in care traim.. nu vreau in schimb sa imi imaginez cum se va schimba aceasta imagine in viitor daca o tinem in ritmul asta!

marți, 22 iulie 2008

:))

Unde se duc oamenii cand mor...

Baiatul vine ingandurat acasa si isi intreaba mama:
-Mami... unde se duc oamenii cand mor?
-La OTV fiule.

luni, 21 iulie 2008

Rau cu rau, dar mai rau fara rau!!


Parca era prea obositor in sesiune cu atatea examene pe cap, de licenta nici nu mai vorbesc, ca devenise chiar stresanta, apoi a venit titularizarea si nici timp sa respir nu prea am avut. Acum ca in sfarsit s-au terminat toate, cand nu mai vreau sa aud de carti cursuri sau metodica am inceput usor usor sa ma plictisesc!! Cand n-am timp sa ma odihnesc... asa imi doresc cateva ore sa dorm si eu linistita, iar acum cand am toata ziua numai sa dorm,, parca e prea mult.. :))
Inanite trecea imediat timpu, acum... abia se misca parca sa imi faca mie in ciuda! Trebuie sa gasesc ceva cu care sa imi ocup timpul...Am incercat cu citit, filme.. mai are cineva alte sugestii? Sunt binevenite! :)

joi, 17 iulie 2008

Fericirea...

  • Toti oamenii fac aceeasi greseala, isi imagineaza ca fericirea inseamna indeplinirea tuturor dorintelor. [Lev Nikolaevici Tolstoi]
  • Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Daca iti place ceea ce faci, vei avea succes. [Albert Schweitzer]
  • Bucuria nu este in lucruri, ci in noi insine.[Richard Wagner]
  • Nu vei fi niciodata fericit daca incerci mereu sa afli din e facuta fericirea. Nu vei trai cu adevarat daca cauti sensul vietii. [Albert Camus]
  • Cautam adesea fericirea la capatul lumii, pentru a o gasi in sfarsit in pragul usii atunci cand ne intoarcem acasa. [George Moore]
  • Adevarata fericire este cea pe care ceilalti nu o vad, si pe care nu o invidiaza [David Foenkinos]
  • Exista doua feluri in care poate fi obtinuta fericirea: facand pe prostul sau fiind unul [Enrique Jardiel Poncela]
Uneori bucuria este sursa zambetului tau, dar uneori zambetul tau e sursa bucuriei [Thich Nhat Hanh]

  • Adevaratul secret al fericirii: sa ceri mult de la tine insuti si putin de la ceilalti [A. Guinon]
  • Fericirea, ca si curcubeul, nu se vede niciodata deasupra propriei case ci doar deasupra caselor celorlalti. [Proverb german]
  • Fericirea seamana cu cravatele: fiecare isi alege culoarea acesteia. [Noel Claraso]
  • Marea noastra problema nu e sa fim fericiti, ci sa fim mai putin singuri. [Octavian Paler]
  • Cand suntem fericiti suntem buni, dar nu suntem intotdeauna buni cand suntem fericiti. [Oscar Wilde]
  • Fericirea este iubire, nu altceva. Cine stie sa iubeasca, e fericit [Hermann Hesse]
  • Pentru a fi fericit nu cere de la ceilalti ceea ce nu iti pot da [Tristan Bernard]
  • Esentialul fericiii: ceva de facut, ceva de iubit, ceva de sperat. [Allan K. Chalmers]
  • Nu am invata sa fim curajosi sau rabdatori daca in lume ar exista doar fericirea. [Helen Keller]
  • Fericirea nu se gaseste, se face. Ea nu depinde de ceea ce ne lipseste, ci de felul in care ne folosim de ceea ce avem [Arnaud Desjardins]
  • Sa fim recunoscatori celor care ne fac fericiti. Ei sunt sarmantii gradinari care ne fac sufletele sa infloreasca. [Marcel Proust]
  • Rabdarea e cheia fericirii, graba este cheia suferintei. [Proverb arab]
  • Omul cel mai nefericit este cel care isi doreste cel mai tare fericirea [Bion de Boristenes]
Succesul inseamna sa obtii ce doresti. Fericirea inseamna sa iti placa ce obtii. [Jackson H. Brown]

Cam asa arata cerul pe undeva prin Nebraska


Intrebari existentiale

Culese pe umornergu.ro:

- De ce poate sosi acasa o pizza comandata, mai repede decat ambulanta?
- De ce putem gasi un loc de parcare rezervat pentru handicapati in fata patinoarelor?
- De ce se vand pachete cu cate 10 bucati crenwursti pentru hot-dogs, iar cornurile pentru hot-dogs se vand in pachete de cate 8 bucati?
- De ce cuvantul “abreviere” este atat de lung?
- De ce sucul de lamaie este facut din arome artificiale si detergentii de vase se fac cu lamai adevarate?
- De ce pentru a inchide programul Windows, trebuie apasat mai intai pe “START”?
- De ce nu se fac conserve cu hrana pentru pisici cu aroma de soareci?
- De ce se sterilizeaza acul serigii inainte de eutanasie?
- Fiecare avion este dotat cu doua cutii negre, indestructibile. De ce nu se construiesc avioanele in intregime din acest material?
- De ce daca zborul avioanelor este din ce in ce mai sigur, aeroportul se numeste “terminal”
- De ce se spala prosoapele, daca e de presupus ca atunci cand ne stergem ar trebui sa fim curati?
- De ce pilotii kamikaze purtau casca de protectie?
- Cum ajung sa fie puse panourile cu inscriptia “INTERZIS A CALCA IARBA” in mijlocul peluzei?
- De fapt, atunci cand omul a descoperit ca vaca da lapte, ce cauta el de fapt in acel moment?
- Daca un cuvant este scris gresit intr-un dictionar, cum ne dam seama?
- De ce Noe nu a strivit cei doi tantari?
- Oare lucratorii de la fabrica de ceaiuri Lipton au pauza de cafea?
- De ce oile nu intra la apa cand ploua si lina da?
- De ce magazinele deschise 24 de ore din 24 au incuietori?

Sase obiceiuri zilnice care iti afecteaza creierul

Cand faci lucruri pe care le crezi banale - te prinde dimineata treaz sau mananci foarte multe dulciuri -, te gandesti ca, in cativa ani, toate acestea iti pot subrezi sanatatea? Este de ajuns sa le transformi in obiceiuri si vei realiza ca iti afecteaza creierul. Tu in care dintre situatiile din articol te regasesti?

Sari peste masa de dimineata. Micul dejun da combustibil creierului. Acesta poate functiona la capacitate maxima doar cu ajutorul glucozei, iar cei care sar peste masa de dimineata vor avea o glicemie scazuta. Daca nivelul de glucoza din sange este insuficient, memoria si invatarea sunt deficitare.

Este o problema si cand mananci prea mult. O cantitate prea mare de hrana da de munca vaselor de sange din creier si duce, in final, la o scaderea a capacitatii mentale.

Fumezi. Tutunul produce schimbari pe termen lung in creierul uman, similare cu cele observate la animalele care au primit cocaina, heroina si alte substante interzise si poate determina aparitia bolii Alzheimer.

Consumi prea mult zahar. Creierul consuma o mare parte a zaharului din sange, insa, intr-o cantitate destul de mare, zaharul impiedica absorbtia proteinelor si nutrientilor si pot aparea pierderi de memorie pe o durata scurta de timp, oboseala, depresie, oscilatii ale starii de spirit, epuizare fizica si mentala, neputinta de a percepe sau retine informatii noi.

Traiesti intr-o zona foarte poluata. Dintre toate organele corpului, creierul consuma cea mai mare cantitate de oxigen. Inhaland aer poluat, va scadea cantitatea de oxigen din creier. Cercetatorii au descoperit ca substantele poluante inhalate ajung in creier si influenteaza modul de procesare al informatiilor. Un studiu a aratat ca un caine expus foarte mult timp la poluare ajunge sa aiba aceleasi leziuni cerebrale ca un bolnav de Alzheimer.

Dormi prea putin. Somnul este cel care-i permite creierului sa se odihneasca. Daca ai perioade destul de lungi de timp in care nu inchizi un ochi, nu faci decat sa grabesti distrugerea celulelor creierului.

Sursa: www.hotnews.ro

:))

Cum afla politicienii sexul pinguinilor...

Bush, Putin si Basescu sint in fata lui Sf. Petru si vor sa intre in rai. Au o ultima proba de trecut: intr-un tarc plin de pinguini este un singur mascul, cine il gaseste intra in Rai.

Bush intra in tarc, vine cu un pinguin si Sf. Petru vede ca nu este masculul. Il trimite in Iad.

Putin pateste la fel.

Vine si Basescu cu un pinguin si - surpriza - este masculul. Sf. Petru il intreaba:
- Cum ti-ai dat seama, fiule ?
- Pai, am intrat in mijlocul lor si le-am spus: SA TRAITI BINE. Si atunci unul dintre ei mi-a spus:
- Du-te-n beep mea.
Si asa l-am gasit.

GATA!


Am luat vacanta si acum o sa am mai mult timp sa mai scriu cate ceva pe aici... :)

duminică, 6 iulie 2008

Sfat!!!

Prietenesc si util, uneori: Purtati centura de siguranta, chiar si pana la coltul blocului, conteaza!!! :)))

vineri, 4 iulie 2008

La Multi Ani!


Iulian.. sa fii sanatos, iubit, sa ai parte de tot ce iti doresti de la viata si sa te poti bucura de ce iti ofera!

joi, 3 iulie 2008

:)))

Casnicia ideala !

Eu si sotia mea cunoastem secretul pentru a mentine o casatorie solida:

1. De doua ori pe saptamana mergem intr-un restaurant dragut -companie placuta, mancare buna, bem vin...Ea merge marti si joi, eu miercuri si vineri.

2. Dormim in paturi separate, eu la Bucuresti, ea la Cluj.

3. O duc peste tot, dar ea reuseste mereu sa gaseasca drumul inapoi.

4. Am intrebat-o unde vrea sa mearga pentru aniversarea casatoriei si mi-a raspuns: "Intr-un loc unde nu am mai fost demult". I-am sugerat bucataria.

5. Ne tinem de mana mereu. Daca nu o fac, incepe sa cheltuiasca.

6. Are un robot de bucatarie electric, un storcator electric, un prajitor electric si zice ca sunt prea multe in casa, nu are loc de ele unde sa stea. Asa ca i-am cumparat un scaun electric.

7. Mi-a spus ca masina nu merge, ca are apa in carburator. Am

intrebat unde e masina si mi-a raspuns: "In lac".

8. Si-a facut o masca de argila. Pentru doua zile a fost frumoasa foc. Apoi s-a spalat .

9. A fugit dupa camionul de gunoi, urland: "Sunt in intirziere pt. gunoi?"Soferul i-a raspuns: "Nu, salta inauntru!"

10. Aminteste-ti mereu : "casatoria e prima cauza a divortului."

11. Nu i-am vorbit sotiei timp de 11 luni. Nu indrazneam sa o intrerup.

12. Ultima cearta a fost din cauza mea. A intrebat "Ce e pe televizor?", Iar eu i-am raspuns: "Praf".

13. La inceput, Dumnezeu a creat pamantul si s-a odihnit.Apoi a creat barbatul si s-a odihnit. Apoi a creat femeia. Si nici omul, nici Dumnezeu nu s-au mai odihnit niciodata.

Si a fost nevoit sa inventeze bautura.

Sursa: www.hotnews.ro


Alte perle :)))

Tot de la licenta, tot jurnalism, tot Bucuresti...

"Se spune că un eveniment e atunci când un om muşcă un câine. Libertatea caută sau creează astfel de ştiri, alteori afişează sâni, sâni, sâni peste tot. Oare în România liberă, pe prima pagină, va apărea vreodată un sân? DA! Doar dacă va fi muşcat de Băsescu, sau sânul îl va stropi pe preşedinte între ochi în public. Măcar Traian va scăpa cu faţa curată, lucru ce nu se poate spune şi de Emil Constantinescu."

"Profesionalismul unui jurnalist se naşte din contabilizarea textelor ştirilor. Iar ceea ce numim neprofesionalism, ne ducem cu gîndul la ştirile care sunt redactatate din perspectiva a ceea ce vorbim, adică a bîrfelor."

"Un om nu poate trăi fără hrană, aer, apă, dar nici fără informaţie. Toţi suntem dependenţi de informaţie, indiferent de unde ne hrănim cu ea presa scrisă, televiziune, radio, internet… doar un om informat face cît doi, nu?"

Pentru mai multe informatii: www.cyberculture.ro

Faza tare!

"Rasfoind" astazi ziare pe net am dat peste un titlu care mi-a atras atentia si am citit articolul, mai mult de curiozitate... si.. surpriza!!! titlul suna cam asa "Generatia messenger si-a dat licenta". Articolul este scris de un profesor de la Facultatea de Jurnalism de la Bucuresti care "prezinta" perlele pe care le-au scris studentii bucuresteni la licenta:

"Studenţii „generaţiei messenger” au răspuns în stilul chat-ului sau al mirc-ului la licenţa de la Jurnalism din iunie, cu bine-cunoscutele asl, pls. Titlul şoc, despre care erau puşi să povestească, a fost scris pe foaia de examen a „studentului messenger” TITLU SHOK. Stituaţia era descrisă ca SITUATZIA. Nu mai amintesc despre subitilităţi gramaticale ca substantive derivate din verbele care încep cu î din i scrise anapoda: reânceperea, reânscrierea, reântoarcerea – probabil regula e să scrii tot ce e î în interiorul cuvintelor cu â.

Îi ştiu şi îi respect pe cei mai mulţi din studenţii care şi-au dat licenţa anul acesta. Am lucrat nemaipomenit de performant cu ei la seminariile de Politologie, Sociologie şi la cursul de Marketing politic. Dar printre ei şi dintre ei se naşte o generaţie nouă.

Această generaţie, viitoarea generaţie a comentatorilor de pe Realitatea şi a analiştilor de pe Antena 3, scrie în limbaj on-line într-o lucrare de examen final la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Şansa lor este probabil aceea că textele lor vor fi vorbite, iar nu citite de public.

Ei sunt studenţii care au experienţă de presă, dar nu ştiu nici cine le sunt profesorii, nici unde e biblioteca la facultate. Sunt studenţii care au scris în lucrarea de licenţă că Lucian Blaga a candidat la primărie. Ei sunt cei care vor să fie astăzi vedete de televiziune sau prezentatori/oare de ştiri şi meteo. Cei care nu deschid mai mult de o carte pe an, care nu scriu şi nu citesc în limba română, (citesc doar în engleză şi pretind că ştiu foarte bine engleza şi atât) şi care solicită să fie plătiţi de la primul job în mii de euro. Ei sunt jurnaliştii care vor interpreta de azi înainte evenimentele din societatea civilă şi politică românească.

„…i-am susţinut pe jucătorii noştrii români în acet campionat care din nefericire pentru noi a durat foarte puţin şi din punctul meu de vedere putem spune că suntem români, trăim în România şi totodată trebuie să susţinem atât achipa română de fotbal cât şi celelate sporturi, nu putem da vina pe nimeni, nici pe Mutu sau pe ceilalţi jucători, au dat tot ce au putut.”

Aceasta a fost o introducere de mare profunzime la subiectul de la proba Presa radio:
Se dau evenimentele:
1.Echipa de fotbal a României s-a reîntors pe aeroportul Otopeni, după eşecul suferit la Campionatul European.
2.Un elicopter militar s-a prăbuşit lânga aeroportul Otopeni.
Alegeţi unul dintre evenimente şi realizaţi planul unui reportaj care va fi transmis în direct la un post de radio public. Argumentaţi alegerea făcută, menţionaţi etapele parcurse, alegerea şi ordinea în care intră intervievaţii şi scriptul folosit de reporter
.

Autorii gafelor de acest gen de la licenţă vor uita repede examenul în cazul în care au trecut de hop. Ei sunt cei care în lucrările lor de redactare au amestecat experienţele sau opiniile personale cu o bibliografie prost înţeleasă, citită în viteză. Tot ei sunt şi cei mai aprigi acuzatori ai greşelilor pe care ei înşişi le fac… Dovadă că la teorie stau totuşi bine, aceşti studenţi ştiu că genul de informare nu se amestecă cu genul de opinie, dar ei nu ezită să încalce chiar în teza de la licenţă această regulă elementară de scriitură.

Studenţii “generaţiei messenger” sunt viitorii sau poate actualii şefi de redacţie, editori, comentatori. Au o părere despre orice, pot explica orice, ştiu totul. Lor nu le trebuie nici carte, nici bibliotecă, nici şcoală. Le este suficientă şcoala vieţii. Şi pentru că sunt atât de buni învăţăcei ai şcolii vieţii admit cu seninătate că vor licenţa doar ca pe un bilet de intrare pentru posturi mai bine plătite. Angajatorii lor se împacă cu asta?"

Ah si de cate ori am auzit facandu-se diferenta intre noi cei de la Pitesti si "stralucitii" studenti de la Bucuresti.
Si o alta chestie interesanta este un comentariu lasat la acest articol de catre o studenta de la Bucuresti care spune"
"tot ce vad aici e greu de crezut :)) e de ras.. e de plans..habar nu aveam ca am avut astfel de colegi, care sa nu scrie romaneste, nu mai vorbesc de o stire. vreau sa cred ca in cauza sunt cei de la pitesti, oradea si alte locuri de pe unde au mai venit la fjsc sa dea licenta .:) nu vreau sa cred ca e vorba de ” ai nostri”. :)
sau macar id..unii care sa nu fi trecut pe la scoala si au dat examenele cu handsfree-ul in fiecare an :)
intrebare : cum de nu au fost vazute aceste “greseli” decat la licenta? nu au putut vedea profesorii in 3 ani ca unii dintre studenti nu au ce cauta in fjsc?"

Hahahaha buna asta... cum sa fie din alte orase cei in cauza, daca insusi profesorul care preda la facultatea din Bucuresti recunoaste ca i-a avut ca studenti??? Oricum, bine spus, cum de i-au descoperit pe "talentatii" studenti abia la licenta???? :))





Cum ma sa scrii asa ceva???? :))))

Best of Perlele bacului 2008:
  • “Ghilimelele apar numai atunci cand vorbeste cineva, chiar si in soapta”;
  • “Adica Ion zacea atat de adanc incat nici nu si-a dat seama ca a uitat lumina aprinsa si era atat de lenes ca nici becul nu la mai sters de praf si de aceea lumina era murdara”; (n.n.: la acest subpunct de la Subiectul 1, cerinta era urmatoarea: Comenteaza in 6 - 10 randuri secventa descriptiva …. , evidentiind relatia dintre fondul de idei si mijloacele artistice);
  • “Eminescu a scris Luceafarul pentru ca l-a vazut mai mare decat toate stelele si de aceea ia placut … Luceafarul s-a transformat intr-un flacau pentru ca altfel nu putea so iubeasca pe fata imparatului dar pe urma s-a nasolit treaba pentru ca fata aia iubea pe altul si Luceafarul s-a intors in cer de unde cazuse”;
  • “Nichita Stanescu este un poet care se mira de orice. El se mira si de faptul ca oamenii aud si au urechi. Pai de ce? El n-a avut urechi? A vazut el vreun om fara urechi? Ma rog, da se zice ca asa este in poezie, sa te miri de toate si sa le pui pe toate unele subt altele, in randuri scurte, ca sa se vada ca sunt versuri”;
  • “Basmul este o poveste mai lunga, poate fi chiar cat o carte groasa, si are atatea personaje ca nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii atent la fabula ca te intalnesti cu ea si in final”;
  • “Basmul studiat de noi este Harap Alb si este un basm cult pentru ca este scris de un om cult, Eminescu. Atunci cand cel care scrie basmul este incult si basmul este incult, adica opus basmului cult, dar amandoua basmele sunt frumoase, numai ca unul este scris intr-un fel si celalalt in alt fel”.

Sursa: observatordebacau.ro