Powered By Blogger

luni, 5 mai 2008

Festival international de foarte scurt metraj


Proiectiile de film din cadrul Festivalului international de film de scurt metraj, editia a X-a, vor avea loc in amfiteatrul Muzeului Judetean Arges, in perioada 9-11 mai 2008, de la ora 18. Mai multe detalii www.foartescurt.ro . Proiectiile sunt organizate de Alianta franceza Pitesti si Muzeul Judetean Arges.

Le Festival des Tres Courts s-a născut în 1999, la Forum des Images (Forumul Imaginilor) din Paris. Interesul pentru acest format scurt şi concis s-a manifestat imediat, atât din partea realizatorilor cât şi a publicului.

Între numeroasele manifestări audiovizuale actuale, Festivalul de Foarte Scurt Metraj se distinge printr-o puternică identitate care se sprijină pe două axe principale: durata scurta si difuzare simultana. Filmele au sub 3 minute si provin de la cineasti profesionisti sau amatori din intreaga lume. Toate genurile sunt acceptate fără excepţie: filme video, animaţii, imagini de sinteză, ficţiuni, documentare etc. Difuzarea simultană este o caracteristica importanta a manifestării. În luna mai, filmele selectate în festival sunt prezentate în mod simultan în 65 de oraşe din 17 ţări si in 23 de orase din Romania. Festivalul filmelor de foarte scurt metraj reuneşte publicul din diferite zone ale lumii în aceeaşi perioadă, în jurul unui program internaţional identic, devenind astfel un eveniment unificator şi inedit.

Festivalul a sosit pentru prima oară în România în 2007. A fost a doua ţară din punct de vedere al numărului de participanţi (după Franţa). Peste 2000 de spectatori au asistat la proiectiile din 10 orase din Romania. Anul acesta, in Festival participa 21 de orase din tara, plus Chisinau - capitala Republicii Moldova.

Aflat anul acesta la cea de-a 10 a editie, Festivalul Filmelor de Foarte Scurt Metraj s-a impus ca un eveniment de referinţă în domeniul audio-vizual.

Foto by Raluca Marin :*

P.S. Si ca nota informativa pentru colegii mei, in special pentru anu 3, e obligatoiu sa mergem, asa a zis domn profesor de tv. Eu una am fost si la editia de anu trecut si a fost chiar interesant.

Multumim domu Remus Carstea. :)

Niciun comentariu: