Powered By Blogger

sâmbătă, 31 ianuarie 2009

La multi ani! :)

Te Iubesc!


"Cand ma simt gol cu tine ma imbrac
Cand ma simt trist cu tine ma impac
Cand ploua-n mine tu ma faci sa cant
Cand drumu-i lung doar tu ma faci s-ajung

Stii sa ma tii in brate fara sa intrebi de ce
Poti sa ma faci sa rad fara sa stiu de ce
Cand nu mai cred in mine la tine ma gandesc
Cand nu stiu ce e bine pe tine te prïvesc."

Voltaj-3D

VACANTAAAAAA

VACANTAAAAAA!!!!!! :))

joi, 29 ianuarie 2009

Ce mama....lui.....

De ceva timp tot aud: Tara de kkt, tara curului, boi si magari!!!! Pana ieri mai ca nu prea bagam in seama remarcile! Dar azi,,,, AZI... azi am ajuns acasa si am citit pe hot news: "EMIL BOC A ANUNTAT CA BUGETRII, INCLUSIV PROFESORII, VOR PRIMII PE 2009 O MAJORARE DE 5%" Pai sa nu ii bagi pe ei in p...a mamelor lor de retardati si incompetenti si mincinosi patologici?????? De corupti si hoti si frustrati?????? Cum sa dea 5% la un salariu de 8 MILIOANE, 8 nu 88, nu 10, nu 20, 8 fir-ar natia lor de calici. Nu le mai ajunge frate tara asta! Dupa ce au ajuns la putere si si-au impartit-o cum a vrut muschiul lor, dupa ce au promis pe ma-sa si pe ta-su acum cica dau MARIRE, pai 5% e MARIRE???????

Bai tampitilor, astia de la putere, sa vad dau eu salariu meu sa traiti cu el o luna, sa vad cum va platiti gaze, curent, telefon, copii si asa mai departe, imbecililor!!!!

Da iubitule, ai perfecta dreptate: "SUNT INDIGNAT DE RASA UMANA"
Deci in momentul asta il aud pe presedinte vorbind la radio: IMI VINE SA VOMITTTT!!!!!Si bineinteles ca urmatoarea stire incepe asa:" 100.000 de angajati ai fimeri Boeing vor fi concediati..."
Tara asta se duce de rapa incet si sigur, noi muritorii de rand urmarim legati de maini si de picioare cum se prabuseste, iar "minunatii" "sublimii' ( ca mai bine lipseau cu desavarsire) guvernanti se scarpina intre dinti( in fu--d mai bine zis) si foiesc pe scaunul lor mare si confortabil de la "palat" si ne indeamna la calm si rabdare. Rabdare sa ce??? Sa mi se ia din salariu??? ca acolo mai au sa ajunga, ca de ... nu mai sunt bani la buget....
Pai bine, mo...tii.. tai de cretin, ca ai venit in campanie si ai zis in gura mare, dau cu banii in voi, grijile voastre nu mai exista ..... la ce naiba ti-a fost mintea??? LA CIOLAN, normal, ca suntem tara in care totul e pe bani, pentru bani, din bani, cu bani si mai nou( si cred ca asa va si ramane un timp) am ajuns tara FARA BANI! Ca de la alegeri incoa` s-a golit dra...u visteria statului si brusc suntem lefteri, nu mai avem bani, nu mai avem resurse, finante, nu mai avem decat niste indivizi care, chipurile, ne conduc si ahh nu vreau sa imi amintes ce salarii au "domniile lor". Dar ma intreb oare catre ce ne conduc??
Eu nu cred ca este corect spus an de criza, este VREME de criza, anu are 365/366 de zile, pe cand vreme= 1 an, 2, 3, 4, 5, .....

Doamne ce injuratura as trage aici, acum.....dar ma limitez :( Nici atat nu merita din partea mea.

sâmbătă, 24 ianuarie 2009

24 ianuarie



Invatati-va oameni buni copiii despre ce a insemnat 24 ianuarie pentru tara asta, pentru poporul roman. Am avut neplacuta surpriza sa constat ca elevii nu au nici cea mai mica ideea despre ce s-a intamplat pe 24 ianuarie 1859.
"Unirea Ţării Româneşti cu Moldova,realizată pe 24 ianuarie 1859,reprezintă actul politic care stă la baza României moderne şi a formării naţiunii române."

Si de la faza asta imi tot vine sa sustin o idee pe care o am mai demult: cartile de istorie de la clasa a 4-a, cel putin, nu mai au nicio valoare. Le sunt prezentati copiilor in pagini intregi: rusii, turcii, germanii, ungurii, sarbii, grecii.... Le sunt date informatii despre cum se imbracau, cu cine au luptat, ce plante se cultiva in tara lor, ce religie au, si fel si fel de nume de capetenii, regi sau imparati, Toate astea sunt informatii care nu fac decat sa bulverseze copilul, sa il sufoce! Era de ajuns sa le spuna unde locuieste fiecare popor, si cel mult 3, 4 informatii despre tara lor( prin ce sunt recunoscuti, ce razboaie au purtat cu romanii, daca au purtat si cateva personalitati marcante). Vor avea timp destul mai tarziu sa invete si restul detaliilor. Din moment ce pe carte scrie "Istoria romanilor", de ce nu ii inavatam pe elevii tot ce se poate despre propria lor tara, despre neamul romanesc?
Ca mai apoi sa ajungem, sa spunem, si pe buna dreptate: "Copiii din ziua de azi nu mai stiu nici macar ce semnifica ziua de 1 Decembrie!"
Pai de unde sa stie? de la televizor? de pe net??
Pacat!!

joi, 22 ianuarie 2009

A fost odata un vis


Ieri mi-am amintit cum era cand eram copil si visam cu ochii deschisi in fata televizorului.NUU, gresit, nu ma uitam nici la vreun film depasit, nici la vreo emisiune cu manelisti...
Era iarna, stateam in plapuma pana la gat, langa soba, impreuna cu bunica si cu bunicul meu si ne uitam la patinaj artistic. Ma fascina. Am descoperit ca si astazi am aceleasi sentimente.

Surya Bonaly,Carolina Kostner, Evgeni Pluşenko "dansand" pe muzica celebrului violonist Edwin Marton sunt doar cateva nume care imi vin in minte privind acum Campionatul European de patinaj.

Nu stiu exact de ce, dar stiu ca as putea sta ore intregi privind la sportul asta, fara sa obosesc, fara sa ma plictisesc, poate uneori chiar si fara sa clipesc. Ma uitam si in seara asta cu cata pasiune pot patina oamenii aia. Cu cata pricepere ne transmit fel si fel de stari, de sentimente, trec de la o extrema la alta... Acum un tango pasional, apoi un ritm alert, furie, ura, iubire, liniste, incrancenare, moarte, viata... Toate astea in 3 minute pe gheata.
E fascinant cum un patinator se antreneaza intre 20 si 45 de ore pe saptamana ca sa poata face performanta.
Si acum ma gandeam, asa cum ma gandeam si cand eram mai mica: cum o fii sa stai in primul rand in tribuna unui patinoar, sa simti gheata, sa simti suflul rece al celui care patineaza in viteza prin fata ta??? :)

Ii admir sincer pe cei care practica asemenea sport si cred ca este cel mai frumos sport. Au un public exemplar, ii aplauda, ii incurajeaza cand simt ca au nevoie.Nu se bate nimeni, nu se injura, nu se acuza, nu cunosc termenul de scandal..ei pur si simplu isi fac treaba,"dansand" pe gheata. Cinste lor!

O scurta istorie a patinajului artistic, preluata de pe onlinesport.ro :

Inca din anii 700 scandinavii utilizau patine nefinisate facute din coarne de cerb pentru a traversa lungile zone inghetate din acele teritorii.

In secolul XVI olandezii au adus imbunatatiri acestor patine, adaugand si metalul pentru o deplasare mai eficienta intre orase sau peste canalele inghetate.

Tot olandezii au fost primii care au executat pe patine miscari mai pretentioase, Dutch Roll, o miscare destul de simpla in zilele de azi. Mai tarziu, francezii au inventat piruetele si rasucirile.

In 1892 s-a infiintat si Federatia Internationala de Patinaj, pentru ca in 1908 patinajul sa se afle in randul sporturilor olimpice de vara.

Abia la Chamonix in 1924 a devenit oficial sport olimpic de iarna, cu probe individuale masculine si feminine si proba de perechi.

Dansul pe gheata a fost adaugat in randul probelor olimpice in 1976, la Innsbruck.

marți, 20 ianuarie 2009

of of mai mai...

Of ca nu mai am timp sa scriu si pe aici...
O sa imi fac.. la un moment dat, dar acum tre sa scriu despre cele 2 stiri care m-au lovit azi in plin :))))

1. Hahahahahaa au gasit-o pe Magda frateeee.... ce de tampiti pe lumea asta... :)))

si 2. cik ne vor fii ascultate telefoanele, sms-uri, mailuri, tot. Ideea este ca stirea e vecheee de tot, singura noutate este ca acum ne asculta convorbirile legal, in baza nu stiu carei legi, pana acum ascultau si tineau pentru ei lucrul asta. :)))
Deci ambele stiri sunt.. praf: una absolut neinteresanta, iar cea de-a doua era deja stiuta. Si unde e nouatatea, unde e interesul uman, actualitatea, ineditul, proximitatea de orice fel????? In fine..

P.S. Ii eram profund recunoscatoare lui Toalea ala daca nu ii mai dadea drumu individei... ii scadea audienta lui Diaconescu, care si asa il uraste pentru cand l-a indesat in cosu` de gunoi... :)))

miercuri, 14 ianuarie 2009

Alergii...

N-o sa ma apuc acum sa povestesc cum, mai nou, am eu alergie la frig...( ca la dero am de cand ma stiu). :) Am mers saptamana trecuta cu maxi-taxi si mai ca si uitasem cum e. N-am nimic impotriva mijloacelor de transport in comun, le folosesc tot timpu, dar inebunesc cand merg intr-un maxi plin de tineri adolescenti sau chiar si studenti. Daca esti putin atent, poti invata de la ei franceza, geografie, matematica, biologie....si asta pentru ca isi dau temele de la unu la altu, explica cuvinte si expresii, recapituleaza lectii cu voce tare... Astea si nu numai, afli ultimele injuraturi la moda, expresii specifice lor, cine cu cine s-a mai cuplat si care ce minciuni mai indruga pe acasa pe la parinti. Apoi mai sunt si studentii, care sunt in sesiune si am aflat zilele trecute cat mai costa un examen, tehnici noi de copiat....
Iar punctul cumlinant e momentul in care vorbeste gura fara ei: "FAAA, BAAA BOULEEE, si asa mai departe.

Nu se mai pune problema sa mai citesc si eu o carte, un curs ceva... nici vorba. Singura solutie sunt castile in urechi la volum maxim.

:)

marți, 13 ianuarie 2009

:)))

Doua blonde vor sa fure un autobuz...

Doua blonde, dupa noaptea de Revelion, se intorceau acasa. Afara, un frig de inghetau pietrele, ele imbracate subtirel, ca de la petrecere...ce sa mai, erau deja blocuri de gheata. Taxiuri, nici gand, toti taximetristii acasa, cu familia, transportul in comun era inexistent, pana acasa cale lunga...

In drumul lor, un depou RATB. Una din ele e lovita din senin de o idee geniala... Nu sta mult pe ganduri si ii spune celeilalte: - Fata, pe buna dreptate se spune ca suntem proaste. Hai sa furam un autobuz sa mergem pana acasa!

- Ca bine zici, fata! Hai! Eu intru in depou sa fur unul, tu tine de sase!

Zis si facut, prima ramane afara sa supravegheze zona, cealalta intra sa fure autobuzul. Si sta cea de-afara un sfert de ora...o jumatate de ora...o ora... Rebegita de frig, intra sa vada ce s-a intamplat, de ce dureaza in halul asta?! Intra si o vede pe a doua blonda stand in fund pe jos intre autobuze si plangand...

- Ce s-a intamplat, fata, de ce plangi?
- Uite, nu gasesc nici un 135 sa ne duca acasa

Sta pe ganduri prima blonda si zice:
- Draga, dar tu esti chiar proasta rau. Nu puteai sa furi un 226 si mai mergeam 2 statii pe jos?

Sursa: hotnews.ro